Forfatterportræt

George R.R. Martin

Silhuet af George R.R. Martin
George R.R. Martin er kendt som forfatteren bag den berømte tv-serie Game of Thrones. Den er baseret på hans fantasyserie En sang om is og ild. Man kan næsten ikke undgå at have hørt om serien, selv hvis man overhovet ikke læser fantasy. Måske også fordi den danske skuespiller Nikolaj Coster-Waldau har en stor rolle i serien.

Glæden ved at skrive

George Raymond Richard Martin, også forkortet som George R.R. Martin eller GRRM, er en amerikansk forfatter, der er født i 1948 i Bayonne, New Jersey.

Hans glæde ved at skrive begyndte allerede i folkeskolen, hvor han skrev små gyserhistorier, der blev læst af skolekammeraterne. Han blev interesseret i science-fiction og fantasy gennem læsning af blandt andet Tolkiens værker. Han var også inspireret af den endeløse tv-serie, The Twilight Zone, som man kunne se i amerikansk tv fra 1959.

George R.R. Martin fortsatte skrivningen og tog eksamen i journalistik på Northwestern University i 1971.

Det tidlige forfatterskab

George R.R. Martins debuterede i 1977 med science fiction-romanen Dying of the Light. Efterfølgende arbejdede han i 1980´erne selv som manuskriptforfatter på tv-serierne The Twilight Zone og Beauty and the Beast, og blev en anerkendt skribent i science fiction- og fantasyverdenen.

En sang om is og ild

Inspireret af historiske krige og konflikter som rosekrigene i England i 1400-tallet og tidlige værker af fantasyforfattere som J.R.R Tolkien, skrev George R.R. Martin Kampen om tronen. Dette var det første bind i hans bogserie En sang om is og ild.

Serien foregår i en middelalderlig fantasyverden, og handler om magtkonflikten imellem nogle rige og adelige familier. Bogserien blev verdensberømt, da den blev filmatiseret til tv-serie under navnet Game of Thrones, der er en af de mest sete tv-serier.

George R.R. Martins er kendt for sin unikke og detaljerede skrivestil og for at give liv til de komplekse karakterer, der befolker hans fantasyunivers. På trods af kompleksiteten, bliver man hurtigt grebet af Martins bøger, fordi han skriver så spændende.

18. september 2020

Bøger af samme forfatter