Forfatterportræt

Inger Gammelgaard Madsen

Silhuet af Inger Gammelgaard Madsen
Krimier med god balance mellem karakterbeskrivelser og handling.

Debutbogen Dukkebarnet var oprindelig ikke en krimi, for Inger Gammelgaard Madsen mente, at der allerede var tilstrækkeligt med krimiforfattere i Aarhus. Men på opfordring skrev hun sin første roman om til en krimi og det viste sig, at der var masser af plads til mere krimi. Siden 2008 har hun leveret én om året.

Aarhus og hele verden

Gammelgaard Madsen bor i Aarhus og er opvokset i Galten og det er her fra Østjylland at hendes krimiverden går. Omend Roland Benito, som er kriminalassistent i Østjyllands Politi egentlig er fra Italien. Journalisten Anne Larsen fra Horsens, mens pressefotografen Holm er fra Nørrebro i København.

Handlingen rækker også længere ud end til Aarhus og opland. Som i for eksempel Blodregn, der delvist foregår på en italiensk ø og handler om bådflygtninge fra Afrika kædet sammen med et tema om donorbørn og biologisk ophav.

Plot og karakterer

Krimitraditionen tro finder en forbrydelse sted. Som i Dukkebarnet, hvor alt ånder fred bag ligusterhækken i Brabrand. Men så! En tiårig pige går ud med skrald og finder en barnehånd i containeren. Hovedpersonerne involveres og sideløbene med opklaringen møder vi dem også i deres privatliv. Men ikke for meget. Når man ser roserne de fra mange krimifans, forstår man, at Inger Gammelgaard Madsen har god balance mellem karakterbeskrivelser og handling. Plottene er uforudsigelige, men alligevel realistiske.

Underholdning og spænding i kulisser fra virkeligheden

Inger Gammelgaard Madsens mission er at underholde læserne og holde spændingen. Men, som hun selv har sagt: ”krimi giver også mulighed for at tage fat i de ting, der berører de fleste af os i hverdagen og et af de helt store tabuemner – døden.”

Men også aktuelle dilemmaer præger serien. Som aktiv dødhjælp, der er emnet i Mord på begæring eller vores færden på de sociale medier, som i Stjålet identitet. Det kan nok få læseren til at overveje, hvilke konsekvenser det kan have at lægge sit liv ud på Facebook.

Inger Gammelgaard Madsen er født i 1960. Hun var i mange år reklametegner i stormagasinet Salling før hun etablerede sin egen grafiske virksomhed. Her kunne hun også skrive og forløse skoletidens spådom om at blive forfatter.

Inger Gammelgaard Madsens bøger udkommer i dag på hendes eget forlag Farfalla.

11. maj 2017

Bøger af samme forfatter