Forfatterportræt

Lone Theils

Silhuet af Lone Theils
Hvis man er til underholdning og spænding på et højt krimiplan, hvor sproget flyder godt, og plottet er originalt og veludført, så er Lone Theils krimiserier værd at læse. Lone Theils debuterede i 2015 med krimien Pigerne fra Englandsbåden.

Fra journalist til forfatter

Lone Theils er født i Holstebro i 1971. Som barn læste hun rigtig mange bøger og har altid haft lyst til at skrive. Så efter studentereksamen uddannede hun sig til journalist og arbejdede 16 år som korrespondent i London for blandt andet Politiken, Berlingske og DR.

I dag bor Lone Theils for sig selv i et blåt træhus, hun selv har ladet opføre, i en parcelforening på Amager, og det er her, hun sidder og skriver sine spændende krimiserier. Som ekspert på britiske forhold, kan hun jævnligt opleves på tv og radio, hvad enten det gælder Brexit eller det britiske kongehus.

Nora Sand-serien er inspireret af virkelige hændelser

Lone Theils fik sit helt store gennembrud som forfatter allerede med sin debutbog Pigerne fra Englandsbåden, som er første bind i Nora Sand-serien.  Bogen er inspireret af en virkelig hændelse, hvor nogle fotos af ukendte piger, taget på Københavns Hovedbanegård, pludselig dukker op hos en amerikansk seriemorder.

Seriens hovedperson er den danske journalist Nora Sand, der arbejder på London-bladet Globalt. I hver bog følger vi Nora, der gang på gang sættes til at dække opklaringsarbejdet af komplicerede forbrydelser. Noras liv og karriere minder meget om Lone Theils’ egen.

Signe Brask-serien emmer af vestjysk uhygge

Historien om politiassistent Signe Brask er Lone Theils' nyeste, som indtil videre tæller to bøger. Serien er også kendt under navnet Hjemvendt-trilogien.

Bøgerne handler om den ukuelige, vestjyske politibetjent Signe Brask, der er ansat ved Holstebro Politi, og atmosfæren emmer af dyster, vestjysk uhygge. Ligesom sin hovedperson, Signe Brask, er Lone Theils fra Holstebro, så hun har derfor et helt særligt kendskab til den egn, hendes bøger udspiller sig på.

Lone Theils spænder bredt

Inden Lone Theils slog igennem som krimiforfatter, medvirkede hun til biografien Globetrotter om eventyreren, fotografen og antropologen Jens Bjerre, der fortalte hende sin historie.  Hun har desuden bidraget til den alternative guidebog London, hvor hun skriver om den mangfoldige hovedstad, hun efter de 16 år i byen kender i detaljer.

Derudover har hun blandt andet skrevet den selvstændige krimi 87 sekunder, som foregår på Christianshavn i København og børnebøgerne om Det Hemmelige Detektivbureau.

30. august 2021

Bøger af samme forfatter