Forfatterportræt

Michael Connelly

Silhuet af Michael Connelly
Amerikansk krimiforfatter, der anbefales varmt af Sara Blædel. Læs bøgerne om hans hovedperson Harry Bosch.

Michael Connelly er født 21. juli 1956. Han tilhører absolut eliten af amerikanske krimiforfattere. Allerede som barn var han klar over, at han ville være forfatter, ikke mindst efter at have læst Raymond Chandlers bøger med hovedpersonen Philip Marlowe.

Connelly er uddannet i journalistik og har en bachelorgrad fra University of Florida. Efter forskellige jobs på aviser i Florida, hvor han især tog sig af kriminalstoffet, fik han mulighed for at kommet til Los Angeles Times. Mens han var her startede hans forfatterskab.

I 1992 fik han verdens fineste krimi-pris, Edgar Award, for debutromanen. Heri blev hans mest kendte gennemgående hovedperson Harry Bosch introduceret. Siden har Michael Connelly modtaget et hav af priser og skriver stort set en ny bog om året.

Harry Bosch – en sammensat hovedperson

Hovedpersonen Harry Bosch er en sammensat person. Hans rigtige navn er egentligt Hieronymus, opkaldt efter en stor hollandsk maler, men han kaldes Harry. Som 11-årig mistede han sin mor og voksede op på diverse børnehjem og i plejefamilier. Som 17-årig meldte Harry Bosch sig til hæren og tog to perioder i Vietnam.

Harry Bosch har en datter, Maddie, som voksede op hos sin mor i Hong Kong. Efter moderens død flytter datteren ind hos sin far i Los Angeles. Harry Bosch forbliver enlig, men har romancer kørende i hver bog.

Bosch arbejder mest hos drabsafdelingen i LAPD, Los Angeles Police Department. Konstant er han på kant med sine overordnede, hvilket har betydet forflyttelser og interne undersøgelser.

En af de største krimiforfattere

Michael Connelly bliver også af sin danske krimikollega, Sara Blædel, betragtet som en af de største krimiforfattere. Connelly er en meget privat person, der ikke så gerne deler ud af sit eget liv, men hans hovedpersoner er rigt beskrevet.

Ud over serien med Harry Bosch i hovedrollen, skriver Michael Connelly også bøger med andre gennemgående figurer.

God fornøjelse.

3. januar 2018

Bøger af samme forfatter