Forfatterportræt

Michael Katz Krefeld

Michael Katz Krefeld
Michael Katz Krefeld er født 1966 i Gl. Holte, men voksede op på den københavnske vestegn. Krimigenren ligger ikke fjernt fra ham, da han er søn af krimiforfatter Herman Krefeld.

Den tidlige karriere

Før forfatterskabet skrev og instruerede han en række novellefilm, som har vakt international opmærksomhed og været vist på tysk og amerikansk TV. Han har også skrevet manuskripter til danske serier blandt andre Nikolaj & Julie, Hotellet, Skjulte spor og Nynne.

Krimien blev hans gennembrud

I 2007 debuterede han med krimien Før stormen, som vandt Det Danske Kriminalakademis debutantpris. Siden har karrieren taget fart. I 2012 modtog han prisen for årets bedste danske krimi med bogen Sort sne falder.

Inspirationen

Michael Katz Krefeld har i sine bøger dyrket at følge den person, der finder styrke til at overvinde forhindringer og mod alle odds tager kampen op mod overmagten. På den led bliver hans romaner en arketypisk fortælling i en nutidig og realistisk form. Lidt amerikansk inspireret af den ensomme helt, som slås mod det onde og gerne giver sit personlige offer i den gode sags tjeneste.

Privatdetektiven Thomas Ravn

I serien om privatdetektiven Thomas Ravn slår netop denne karakteristik igennem. Serien har en hovedperson og et univers som læserne i den grad har taget til sig. Første bog i serien er Afsporet. Ikke underligt, at han vandt Bog & Idés Martha Pris i 2016. Der er planlagt ti bøger i serien, så der venter mere forude.

Man kan roligt sige, at Michael Katz Krefeld er en af Danmarks dygtigste krimiforfattere og med hans bøger er man i godt selskab.

God fornøjelse med bøgerne.

30. oktober 2019

Bøger af samme forfatter