Forfatterportræt

Rosie Thomas

Rosie Thomas er britisk forfatter og har skrevet bøger siden først i 80’erne. Hun skriver om kærlighed, kvindeliv, identitet og tab. Hun har selv oplevet disse ting og bruger sine personlige erfaringer i romanerne.

Sorg og kærlighed

Rosie Thomas’ barndom var præget af morens tidlige død. Hun døde, da Rosie Thomas var 10 år gammel, og Rosie blev herefter sendt på kostskole. I bogen Måneøen skriver hun om en pige, der mister sin mor og hvordan hun kommer igennem sorgen.

Kærligheden kommer til hende, da hun i 1972 møder Caradoc King. Han har selv en universitetsuddannelse og overtaler Rosie til at læse engelsk på universitetet. I 1975 gifter de sig og Rosie afslutter sit studie. I de efterfølgende år skriver hun for forskellige magasiner og blade.

Børn og den første roman

I 1979 får de deres første barn Charlie og i 1981 får de også datteren Flora. Efter Floras fødsel har Rosie Thomas ikke lyst til at vende tilbage til sit gamle job. Hun beslutter derfor at prøve kræfter med skønlitteraturen. Hendes mand arbejder i forlagsbranchen og hjælper hende godt på vej.

Hendes første roman Celebration udkom i 1982. Den er aldrig blevet oversat til dansk.

Familieliv og svigt

Rosie Thomas’ egen barndom var som nævnt ikke nem. Hun er derfor ekstra opsat på at give sine børn de trygge rammer, hun ikke selv havde. Hun gør alt for at være den perfekte mor og hustru og familien er hendes et og alt. Derfor kommer det som et stort chok for hende, da hendes mand en dag meddeler, at han har forelsket sig i en anden og vil forlade familien. I 1999 bliver de skilt efter 24 års ægteskab.

En ny start

Frem for at gå helt ned med flaget beslutter Rosie Thomas sig for, at skilsmissen skal være en ny start. Hun udfordrer sig selv og tager til alperne for at bestige bjerge. Siden har hun også besteget bjerge i Himalaya. Udover bjergbestigning og masser af rejser har hun også deltaget i billøbet fra Peking til Paris.

Oplevelser fra rejserne indgår i nogle af hendes bøger. I En leg med livet udspiller handlingen sig på Mount Everest og Midnatssol foregår på Antarktis, hvor hun også har været.

Underholdende romaner

Gennem alle årene har hun skrevet mange romaner. Det er blevet til 20 i alt, men ikke alle er oversat til dansk. Hendes stil er let og underholdende. Det handler om livet på godt og ondt. Kærlighed, sorg, børn, ægteskab og alle de ting livet har at byde på.

Hvis du kan lide forfattere som Joanna Trollope og Michelle Paver, vil du også synes om Rosie Thomas.

God læselyst!

1. marts 2012

Bøger af samme forfatter