Forfatterportræt

Victoria Hislop

Hvis du kan lide underholdende historiske romaner med drama og kærlighed, så læs med her. Victoria Hislop er en engelsk forfatter, men hendes bøger foregår ofte i Grækenland.

Engelsk rejseskribent årgang 59

Victoria Hislop er født i 1959 i Kent i det sydøstlige England. Hun læste engelsk i Oxford og arbejdede derefter i forlagsbranchen og som journalist, hvor hun skrev om rejser for aviser og tidsskrifter. Hun er gift og har to børn.

Familien bor i England, men har også en feriebolig på Kreta. Desuden har Victoria Hislop lejet en lejlighed i Athen, hvor hun tilbringer meget af sin tid.

Kærligheden til Grækenland

Meget af Victoria Hislops skrivning foregår i Grækenland, som hun faldt pladask for, da hun første gang besøgte Athen i 70’erne.

Kærligheden til Grækenland er ikke blevet mindre med årene. Hun beskriver det selv som ”at forelske sig i en person. Det er en irrationel følelse, men sådan har jeg det med Grækenland”.

Hendes bøger foregår ofte i Grækenland og har historiske motiver. Her kommer hendes erfaring som journalist hende til gode, der bliver researchet grundigt før skrivning.

Debutromanen Øen

Victoria Hislop debuterede i 2005 med romanen Øen, der er en medrivende og dramatisk historie. Den tager udgangspunkt i den virkelige historie om øen Spinalonga, der fungerede som koloni for spedalske fra 1904 og først blev rømmet i 1957, hvor man nogle år forinden havde fundet en kur mod spedalskhed.

Mange år senere rejser en ung pige tilbage til moderens landsby i nærheden af øen for at opklare den tragiske familiehistorie i spedalskhedens skygge.

Bogen er siden blevet til en tv-serie i 26 afsnit, lavet af en græsk tv-station. Hollywood var også interesseret, men blev afvist af Victoria Hislop, der syntes historien burde komme grækerne til gode.

Bøger i historiske rammer ved Middelhavet

Siden er det blevet til endnu flere bøger, hvor rammerne er et stykke af Grækenlands historie. Med enkelte afstikkere, som i romanen Hjemkomsten, hvor vi er i Granada og der bliver trukket tråde til den spanske borgerkrig.

Victoria Hislops bøger er oversat til mere end 30 sprog og bliver solgt og læst i massevis. Så prøv at se, om de også er noget for dig.

25. marts 2021

Bøger af samme forfatter