Afspilning af lydbøger på CD på en VictorReader Stratus og Plextalk

I denne vejledning, vil vi hjælpe dig godt i gang med at afspille dine lydbøger på CD på en Daisy-afspiller. Denne vejledning beskriver ikke de mere avancerede funktioner på Daisy-afspilleren.

Du skal først og fremmest sikre dig, at du har en afspiller, der kan afspille Daisy format. Denne vejledning tager udgangspunkt i Daisy-afspillerne VictorReader Stratus og PlexTalk. Man kan i de fleste tilfælde også bruge sin DVD-maskine derhjemme. Nogle nyere CD-afspillere kan også afspille Daisy formatet, men det kan ikke garanteres.

Start, indsæt CD og eject på VictorReader Stratus og PlexTalk

1. Start med at tænde for din afspiller, og vent til den er startet helt op. Tænd og sluk knappen sidder på oversiden af afspilleren i højre side. Det er en rund knap, med en taktil markering af tænd og sluk symbolet.
    Placeringen af tænd og sluk knappen på en VictorReader Stratus og en PlexTalk.

2. Indsæt nu CD’en i afspilleren. Dette gøres i den smalle, aflange rille, der befinder sig på kanten af afspilleren som vender mod dig (hvis du holder afspilleren som det er tiltænkt). Under den lange rille er en rende, der stikker lidt ud og som gør det nemmere for dig at indsætte CD’en.
    Placeringen af, hvor man indsætter CD’en på en VictorReader Stratus og en PlexTalk.

3. Kan CD’en ikke indsættes, kan det tyde på at der allerede er en CD i afspilleren. Tryk i disse tilfælde på ”Eject” knappen på maskinen og fjern den anden CD, før du indsætter den anden på ny.
    Placeringen af eject knappen på en VictorReader Stratus og en PlexTalk.

Start afspilning, stop afspilning og spol i lydbogen på VictorReader Stratus og PlexTalk

Når CD’en er indsat, vil den begynde at afspille bogen. Går den ikke i gang med at afspille bogen, kan man trykke på knappen ”Start/stop”. Hvis man vil stoppe afspilningen af bogen, trykker man på den samme knap. På hver side af knappen ”Start/stop” har du ”Spol tilbage” og ”Spol frem” knapperne. ”Spol tilbage” befinder sig til venstre for ”Start/stop” knappen og ”Spol frem” befinder sig til højre for ”Start/stop” knappen.

Placering af knapperne Start/stop, spol frem og spol tilbage på en VictorReader Stratus og en PlexTalk

Øverst i midten af oversiden af afspilleren, finder du to knapper til at skrue op og ned for lydstyrken. Den øverste af de to bruger du til at skrue lydstyrken op, den nederste af de to til at skrue lydstyrken ned.

Placering af knapperne der skruer op og ned for lydstyrken på en VictorReader Stratus og en PlexTalk

Når du er færdig med at lytte til bogen, anbefaler vi at du slukker helt for afspilleren, så den ikke står unødigt tændt. Nogle Daisy-afspillere vil også slukke automatisk efter noget tid. De fleste Daisy-afspillere husker, hvor langt du er kommet i bogen, når du igen vil lytte til bogen.

Tilbage til start af bogen på en VictorReader Stratus

På en VictorReader Stratus skal du først sikre dig, at coveret er taget af, så du får adgang til knapperne midt på maskinen. Du fjerner coveret ved at skubbe det af ét hjørne af gangen.

Når coveret er af, trykker du på bogmærkeknappen på oversidens venstre side, lige før man kommer til håndtaget. Af de tre knapper i denne side er det den midterste. Tryk på bogmærkeknappen til den siger ”Bogmærkeliste”. Herefter skal du ind til navigeringstasterne midt på afspilleren, og trykke til venstre eller på knappen 4 (alt efter om din VictorReader Stratus har navigeringstaster eller numerisk tastatur). VictorReader vil nu sige ”Start på bog”. Tryk nu på Start/stop knappen.

Placering af knapperne bogmærke, 4, venstre og start/stop på en VictorReader Stratus med navigeringstaster og med numerisk tastatur

Tilbage til start af bogen på en PlexTalk

På en PlexTalk skal du først sikre dig, at coveret er taget af, så du får adgang til flere knapper. Du fjerner coveret ved at tage fat på siderne af coveret, mod den forreste kant. Herfra kan coveret skubbes op og af.

Når coveret er af, trykker du på ”Gå til” knappen på oversidens venstre side. Af de fire knapper i denne side er det nummer to fra bunden. Tryk på ”Gå til” knappen til den siger ”Gå til overskrift”. Herefter trykker du på ”Start/stop” knappen.

Placering af knapperne ”Gå til” og ”start/stop” på en PlexTalk