Download en Standard e-bog til Kindle

I denne vejledning kan du læse mere om hvordan du kan downloade og overføre Notas e-bøger i formatet HTML til din Kindle, ved hjælp af konverterings programmet Calibre.

Alle Notas e-bøger af formaterne PDF, HTML med og uden indholdsfortegnelse kan overføres til din Kindle. Men nogle formater, såsom HTML, skal konverteres til MOBI før de kan læses på en Kindle.

1) For at kunne overføre HTML filer til din Kindle, skal du bruge konverteringsprogrammet Calibre. Dette program kan downloades og installeres ved hjælp af denne vejledning: Calibre

2) Tilslut din Kindle til computeren med USB stikket.

Hvis din Kindle er tilsluttet korrekt, vil der stå USB Drive Mode på din Kindle.

3) Find den bog du gerne vil downloade til din Kindle.

Når den ønskede bog er fundet, skal du vælge formatet HTML med indholdsfortegnelse. Vælg herefter Download.

4) Du får nu vist en boks i bunden af skærmen med teksten Vil du åbne eller gemme… (hvis du bruger internet Explorer). Vælg Gem.

Hvis du bruger Chrome eller Firefox downloades bogen automatisk.

Bogen er nu downloadet på din computer og skal nu konverteres til MOBI formatet.

5) Åbn Calibre. Vælg Tilføj bøger i øverste venstre hjørne.

6) Du får nu vist en boks hvor du kan vælge filer på din computer. Vælg Overførsler.

7) Vælg den bog du lige har downloadet og vælg derefter Åbn i nederste højre hjørne af boksen.

8) Hvis bogen er blevet tilføjet korrekt, vil du nu kunne se den i Calibre. Vælg den tilføjede bog (den bliver blå når den er valgt) og vælg derefter Konvertér bøger.

9) Du får nu vist en boks med overskriften Konventér samt bogens overskrift. Vælg EPUB i øverste højre hjørne for at åbne en liste med mulige formater, vælg derefter MOBI på listen. Vælg nu ok i nederste højre hjørne.

Bogen bliver nu konverteret.

10) Når bogen er færdig med at blive konverteret, vil der stå Opgaver. 0 i nederste højre hjørne.

Vælg derefter Klik for at åbne.

Du får nu vist en boks hvor du kan se hvor MOBI version af bogen er blevet gemt. Den skal du bruge senere.

11) På de fleste Windows computere skal du nu vælge Start i nederste venstre hjørne af skærmen og derefter vælge Computer.

12) Du får nu vist en boks hvor du kan se de forskellige drev på din computer. Vælg Kindle.

13) Vælg mappen documents.

14) Find boksen fra tidligere frem. Altså den der indeholdt Mobi versionen af bogen.

15) Flyt MOBI-filen til mappen documents (Mappen du åbnede tidligere). Det kan gøres ved at vælge filen én gang med musen, holde museknappen inde og derefter trække filen over til mappen documents.

16) Hvis bogen er overført korrekt til din Kindle, vil det se sådan her ud.