Hvilken Daisy-afspiller har jeg?

Er du i tvivl om hvilken afspiller du har, forklarer vi her, hvilke kendetegn der er på nogle af de mest benyttede afspillere. Guiden opdeler dem i CD-afspillere, Online afspillere og afspillere, der kan benytte SD-kort eller USB-pen.

Daisy CD-afspillere 

Der er to gængse CD-afspillere, som vi oplever langt de fleste har. Der er VictorReader Stratus fra producenten HumanWare og forskellige modeller af mærket Plextalk.

Den nemmeste måde at kende forskel på de to afspillere er, at en VictorReader Stratus har et håndtag i det ene hjørne af afspilleren og det har en Plextalk ikke. Når man tænder en VictorReader Stratus, vil den sige ”Velkommen til VictorReader”, hvor en Plextalk vil spille en melodi.

En VictorReader Stratus og en Plaxtalk. Begge er med cover på der begrænser valgmulighederne på afspillerne.

 

Daisy online afspillere 

Det er muligt at skaffe sig en mindre afspiller, der via forbindelse til internettet kan logge direkte på Nota bBbliotek og finde de bøger du har liggende på "Mine Bøger." Her oplever vi primært, at der bliver brugt to forskellige. Den ene er en VictorReader Stream fra producenten HumanWare og den anden en Plextalk Linio.

VictorReader Stream har 19 knapper på oversiden af afspilleren. Disse 19 knapper er placeret med 3 på række øverst, 3 på række nederst og et numerisk tastatur centreret. Mellem det numeriske tastatur og de 3 knapper nederst er der en sidste knap. Når man tænder for den, siger den ”Velkommen til VictorReader”.

Plextalk Linio har 23 knapper på oversiden af afspilleren. Øverst på afspilleren er der et nubret område. Lige under dette område er der 2 knapper placeret i små fordybninger, hvoraf den til højre er tænd knappen. Denne knap er markeret med to taktile knopper. Når man tænder for afspilleren, spiller den en melodi.

En VictorReader Stream og en Plextalk Linio

 

Daisy-afspillere, der kan benytte SD-kort eller USB-pen

Nogle af ovenstående modeller, har også mulighed for at aflæse bøger fra et SD-kort eller en USB-pen.

Der findes også nogle afspillere, der er designet specifikt til at læse bøger via SD-kort. Her kan nævnes de mindre modeller af mærket Milestone, hvor man kun har 5 knapper på oversiden. Herudover producerer Plextalk en model med navnet Pocket, der minder om PlexTalk Linio, men uden muligheden for at tilgå bøger online fra "Mine bøger" på Nota Bibliotek.

Hjælpe-emneord

Kontakt

Kontaktcenter
Tlf. 39 13 46 00
Åbningstider: 
Mandag til torsdag kl. 8-15, fredag kl. 8-12