Introduktion til Nota

Læs lidt om hvem Nota er

Nota er et statsligt bibliotek under Kulturministeriet, der producerer lydbøger, e-bøger og punktskrift til mennesker, som ikke kan læse almindelig trykt tekst.

På Nota arbejder vi for, at alle har lige muligheder for at tilegne sig viden og oplevelser. Hvis du har svært ved at læse almindelig trykt tekst, er Nota dit bibliotek.

På Nota laver vi mere end bare at låne bøger ud. Vi omsætter dem også til forskellige former for medier – eksempelvis lydbøger, e-bøger eller punktbøger. For os er en bog ikke bare en bog – det kan også være lyd og billeder: På papir, digitalt eller i luften.

På Nota har vi over 80 års erfaring med at fremstille viden og oplevelser til vores brugere. Vi er Danmarks ældste bibliotek, når det kommer til at betjene mennesker, der har svært ved at læse. Men Nota er mere end historie - vi er et digitalt bibliotek, der tager fremtiden alvorligt. Du finder både os og vores bøger på nettet.

På Nota forstår vi os på mennesker, der har svært ved at læse. Vi forstår os også på teknologi - for eksempel talesyntese og e-bogsafspillere. Men for os er selve teknologien ikke det afgørende. Det er til gengæld, at den giver vores brugere mulighed for lige adgang til viden og lige muligheder i samfundet.

Hjælpe-emneord: 
Kontakt: 
Support & Distribution
Tlf. 39 13 46 00
Åbningstider: 
Hverdage: kl. 10-15, Mandage kl. 9-15, Weekend og helligdage: Lukket.