Konverter en lydbog med tekst til en PDF-fil eller et Word dokument på PC

Denne vejledning gennemgår hvordan du trækker en e-bog ud af en Daisy-lydbog med tekst, og laver den om til en PDF-fil og et Word dokument.

Du kan nemt lave alle Notas lydbøger med tekst om til e-bøger. Du kan finde teksten i lydbogen, og lave den om til et Word dokument og en PDF-fil.

1)      Log på Nota.dk og find den lydbog med tekst du ønsker at konvertere til en e-bog.

2)      Download lydbogen ved at vælge Daisy i menuen og derefter Download.

3)      Find mappen med den downloadede fil på din PC, og udpak zip-filerne.
Dette gøre ved at højre klikke på mappen, vælg dit udpakningsprogram (Fx 7zip) til sidst vælg Udpak Til (bogens titel).

4)      Åbn den nye mappe. Her finder du en mappe der har lydbogens bognummer som titel, og inde i den er der en fil der hedder bognummeret.htm eller bognummeret.html. Åbn denne fil i din internetbrowser ved at dobbeltklikke på den.

5)      Marker al teksten ved at holde Ctrl nede og vælge a-tasten. Når teksten er markeret kopierer du den ved at holde Ctrl nede og vælge c-tasten.

6)      Åbn et nyt tomt dokument i Word. Hold Ctrl nede og vælg v-tasten. Nu bliver hele bogens tekst kopieret ind i Word dokumentet.

7)      Gem bogen som Word dokument ved at gå i filer og gem som og navngiv dokumentet som et almindeligt Word dokument.

8)      Gem bogen som PDF ved at vælge filer, eksportér og opret PDF.

Nu ligger bogen på din computer som Word dokument og som PDF-fil og du kan nu læse den som en e-bog.