Lær lydbogsformaterne at kende

Notas lydbøger kommer i to formater: Daisy og MP3. Begge er digitale lydbogsformater, som kan hentes på Notas hjemmeside til dine enheder. Det kræver blot at man ved hvilket format, der passer til dine enheder. Nedenfor får du en forklaring på hvad disse formater er og kan bruges til. Hvis du er i tvivl om din enhed understøtter en af formaterne og hvordan du kan få gavn af lydbogen kan du ringe til Notas support.

MP3

Mp3 format er lydfiler. Dette format er smart at have, da den stort set kan afspilles af alle enheder fra mp3 afspillere til en computer. Mp3 formatet er meget udbredt og bruges bl.a. af musikbranchen. Det er ligesom at lytte til musik. Fordelen er at det kan bruges så mange gange man har brug for det uden at det koster noget ekstra i data, efter formatet er downloadet én gang. Vi anbefaler dog at man henter lydbogen fra ens hjemmenetværk. Lydbogen er opdelt i flere mp3 filer, således at længden er hver fil er passende, så man kan høre lydbogen i passende antal minutter eller efter kapitel.

Mp3 filerne kan downloades til ens computere, telefoner, tablets og andre enheder med indbygget mp3 afspillere. Mp3 formatet kan overføres til mp3 afspillere, så du kan høre lydbogen mens du træner, arbejder, mens du køre i bil eller bare gerne vil lytte til bogen. Det kan brændes på en cd eller overføres til en USB. Rigtig mange Smart Tv understøtter også mp3 filerne.

Daisy

Daisy formatet indeholder både mp3 og tekst filer. Dvs. man ville kunne se bogens tekst og kunne følge med i oplæsningen, hvis man har en lydbog med tekst. Det smarte er at man kan navigere i selve lydbogen. Det kan afspilles af mange enheder, men kræver en Victor Reader, et gratis program til en computer, en købt app til en smartphone eller tablet. En Victor Reader er en fysisk afspiller, hvor man kan sætte en cd eller sd kort ind. Fordelen er at man bedre kan navigere sig i lydbogen, og der vil også være et ekstra det kan bruges så mange gange man har brug for det uden at det koster noget ekstra i data, efter formatet er downloadet én gang. Vi anbefaler dog at man henter lydbogen fra ens hjemmenetværk. Daisy formatet husker også hvor langt man er kommet i lydbogen, så den starter der hvor du sluttede på bogen. Daisy formatet kan downloades til ens computere, telefoner, tablets og andre enheder med indbygget Daisy-afspiller. Du kan ikke overføre Daisy formatet til almindelige mp3 afspillere. Dog kan du godt udelukkende tage mp3 filerne ud af Daisy formatet, så du kan høre lydbogen mens du træner, arbejder, mens du køre i bil eller bare gerne vil lytte til bogen. Daisy formatet kan brændes på en cd til en Victor Reader.  

 

 

 

Kontakt: 
Support & Distribution
Tlf. 39 13 46 00
Åbningstider: 
Mandag - torsdag kl. 8-15, fredag 8-12.00, Weekend og helligdage: Lukket.