Lær lydbogsformaterne at kende

Notas lydbøger kommer i to formater: Daisy og MP3. Læs om dem her.

Notas lydbøger findes i to formater: Daisy og MP3. Begge er digitale lydbogsformater, som kan hentes på Notas hjemmeside til dine enheder. Det kræver blot at man ved hvilket format, der passer til den anvendte enhed. Nedenfor får du en forklaring på hvad disse formater er og kan bruges til. 
 

Hvad er en MP3-fil?

Mp3 format er lydfiler. Dette format er smart at have, da den stort set kan afspilles af alle enheder fra mp3 afspillere til en computer. Mp3 formatet er meget udbredt og bruges bl.a. af musikbranchen. Det er ligesom at lytte til musik. Efter at have downloadet formatet én gang, kan det bruges så mange gange man har lyst til uden at det koster ekstra i data. Den lydbog du downloader fra Nota er opdelt i flere mp3 filer. Disse er tilpasset således at længden for hver fil er passende antal minutter eller opdelt efter kapitel.

Mp3 filerne kan downloades til ens computer, telefon, tablet eller andre enheder med indbygget mp3 afspillere. Mp3 formatet kan overføres til mp3 afspillere, så du kan høre lydbogen mens du træner, arbejder, køre i bil eller bare gerne vil lytte til bogen. Det kan brændes på en cd eller overføres til en USB. Rigtig mange Smart Tv understøtter også mp3 filerne.

Hvad er et Daisy format?

Daisy formatet indeholder både mp3 og tekst filer. Dvs. man kan se bogens tekst og følge med i oplæsningen, hvis man har en lydbog med tekst. Det smarte er at man kan navigere i selve lydbogen. Det kan afspilles af mange enheder som en Victor Reader, et gratis program til en computer, en købt app til en smartphone eller tablet. En Victor Reader er en fysisk afspiller, hvor man kan sætte en cd eller sd kort ind. Fordelen er at man bedre kan navigere sig i lydbogen. Efter at have downloadet formatet én gang, kan det bruges så mange gange man har lyst til uden at det koster ekstra i data. Daisy formatet husker også hvor langt man er kommet i lydbogen. Den starter hvor man sluttede sidst. 

Daisy formatet kan downloades til ens computer, telefon, tablet eller andre enheder med indbygget Daisy-afspiller. Du kan ikke overføre Daisy formatet til almindelige mp3 afspillere. Dog kan du godt udelukkende tage mp3 filerne ud af Daisy formatet, så du kan høre lydbogen mens du træner, arbejder, køre i bil eller bare gerne vil lytte til bogen. Daisy formatet kan brændes på en cd til en Victor Reader.  

Kontakt

Kontaktcenter
Tlf. 39 13 46 00
Åbningstider: 
Mandag til torsdag kl. 8-15, fredag kl. 8-12