Nota App på tablet - sådan bruger du appen

I denne vejledning kan du læse om hvordan du henter appen Nota Bibliotek til din iPad eller Android tablet og om hvordan du bruger app'en på tablet.

Find App'en i App Store eller Google Play.

Søg efter appen Nota Bibliotek i App Store eller Google Play eller følg et af de direkte links til appen her:

Nota app til iPhone

Nota app til Android

1) Sådan logger du på Nota App:

Åbn appen og log ind.

Bemærk at du på login siden også kan vælge Glemt adgangskode, hvis du har glemt din kode. Læs evt. også om medlemskab, hvis du endnu ikke er medlem.
Vælger du Glemt adgangskode eller Bliv Medlem, så vil du blive ført til Notas hjemmeside, hvor du kan blive hjulpet videre.

Login - Billede

2) Sådan navigerer du i Nota App:

Nota App er delt ind i tre overordnede menupunkter: Mine Bøger, Anbefalet og Find Bøger.

Du kan altid finde alle tre menupunkter i bjælken i bunden af skærmen.

Billede af listen Mine Bøger

Om Mine Bøger:

Mine Bøger fungerer som din startside i appen. Mine Bøger er listen over bøger du har gemt eller downloadet. Det betyder at du på listen både kan se de bøger du er i gang med at læse og de bøger du selv har gemt til listen

Visning

Du kan ændre visningen i venstre hjørne til Downloadet, hvis du kun ønsker at se disse bøger:

1) Vælg Alle bøger

Billede af link Alle bøger

2) Vælg Downloadet

Listen Mine bøger indeholder nu kun de titler, du har downloadet.

Sortering

I højre hjørne kan du ændre sorteringen på listen Mine bøger.

1) Vælg Sidst afspillet

2) Vælg den ønskede sortering:

Sidst afspillet

Forfatter A-Å

Titel A-Å

Om Bogens valgmuligheder

De tre prikker ud fra hver titel giver adgang til flere muligheder.

1) Vælg ikonet med de tre prikker.

Billede af Flere muligheder

2) Vælg Se detaljer om bogen

Billede af link Se detalje om bogen

På bogens detaljeside får du oplysninger om handling, indlæser, bogens længde, bognummer, indlæsningsår samt udgave. Du har også adgang til Prøvelyt, Afspil og Download og Fjern/Gem.

Billede af detaljesiden

3) Vælg Prøvelyt, hvis du vil lytte til bogen i et minut.
4) Vælg Afspil, hvis du ønsker at lytte til bogen.
5) Vælg Download hvis du vil lytte til bogen på din mobil/tablet uden netværk.
6) Vælg Fjern, hvis du vil fjerne bogen fra Mine bøger.

Om Indstillinger

Under Indstillinger kan du ændre, hvilke samling af bøger, du ønsker at følge eller hvordan bøgerne skal vises.

1) Vælg tandhjulet i øverste højre hjørne.

Billede af knappen Indstillinger

Under indstillinger finder du:

• Visning: Ret layout, aldersgruppe og sprog.
  • Download: Ret indstillinger for download.
  • Afspiller: Mulighed for at starte afspiller i fuld skærm.
  • Følg samlinger: Se og ret hvilke samlinger du følger.
  • Medlemskab og login: Fører dig til dine brugeroplysninger på Nota.dk
  • Hjælp til brug: Link til denne vejledning.
  • Kontakt Nota: Kontakt os for hjælp med evt. spørgsmål eller problemer.
  • Log ud: Her kan du logge ud af appen

Billede af mulighederne under indstillinger

Om Anbefalet

Under menupunktet Anbefalet, finder du bøger, som  Nota anbefaler dig. Bøgerne er fra de samlinger, som du har valgt at følge.

Billede af siden Anbefalet

1) Vælg Tilpas, hvis du ønsker at følge andre samlinger.

2) Vælg at ændre på layout på ikonet i øverste venstre hjørne.

5) Om Find Bøger

Under menupunktet Find Bøger kan du søge efter nyt læsestof. Søg i tekstfeltet øverst eller søg via kategorierne og genrerne.

Find Bøger - Billede

Søg: Her kan du frit søge efter hvad end du gerne vil læse. Du kan selvfølgelig både søge på bogens titel, genre, forfatter, m.m. Du finder søgefeltet øverst i midten af skærmen.

Kategorier: her kan du vælge hvilken aldersgruppe du gerne vil se anbefalinger til. Du kan vælge imellem Voksne, Unge og Børn. Du finder kategorierne øverst i midten af skærmen, lige under søgefeltet.

Genre / Samlinger: Her kan du vælge i mellem 12 forskellige overordnede genrer. Når du vælger en genre får du vist de bogsamlinger bibliotekarerne har lavet til den. F.eks. kunne du vælge genren Krimi og derefter vælge samlingen Engelske krimier.

7) Om afspilning af bøger

Du kan starte afspilleren på flere måder. Du kan gå direkte til afspilleren ved at vælge en bog på listen Mine Bøger eller du kan vælge afspil under Detaljer om bogen.

Afspilning - Billede

Afspilning: Du kan pause, afspille, springe 15 sekunder frem og tilbage, samt hoppe i kapitler ved hjælp af menuen i bunden af skærmen.

Sleep-timer: Ved at vælge Sleep-timer kan du indstille hvornår afspilningen automatisk skal stoppe. f.eks. efter en time. Du finder Sleep-timer i menuen i øverste højre hjørne.

Indstillinger / layout: Ved at vælge knappen indstillinger kan du ændre afspilningshastighed, interval for frem og tilbage knappen, skrifttype og tekst farve. Du finder indstillinger i menuen i øverste  højre hjørne.

Tilføj bogmærke: Her kan du tilføje et bogmærke til bogen. Du finder Tilføj bogmærke i menuen i øverste  højre hjørne.

Bogindhold / indholdsfortegnelse: Her kan du finde både bogens indhold og de bogmærker du evt. har sat i bogen. Du finder bogindhold i menuen i øverste  højre hjørne.

Vær opmærksom på at du godt kan navigere rundt i Nota app mens en bog afspilles. Når du forlader afspilleren aktiveres en mini-menu i bunden af skærmen med de vigtigste funktioner, som f.eks. start og stop.

Du kan altid åbne for bogen igen ved at vælge åbn afspilleren i stor størrelse i nederste venstre hjørne. Ikonet ligner en lille pil der peger opad.

Mini afspiller  - Billede