Nota Bibliotek på mobil eller tablet - sådan bruger du appen

I denne vejledning fortæller vi hvordan du finder og afspiller bøger i appen. Billederne er fra en iPad. Har du en Android mobil eller tablet kan billederne se anderledes ud.

Sådan logger du på appen Nota Bibliotek.

1. Åbn appen og log på med dit Nota-login: Skriv dit brugernummer eller CPR-nummer.

Skriv dit brugernummer/CPR-nummer

2. Skriv din adgangskode

Skriv adgangskode

3. Vælg Log på.

Vælg Log på

Bemærk at du også har mulighed for at:

A. Logge på med UNI-Login eller NemID,

B. Bestille en ny adgangskode. Læs her hvordan: https://nota.dk/bibliotek/hjaelp/bestil-en-ny-adgangskode.

C. Finde indmeldelsespapirer på Nota.dk når du vælger Bliv medlem.

Log på med Unilogin, Nemid, glemt adgangskode, bliv medlem

2) Sådan navigerer du i Nota App:

Nota App er delt ind i tre overordnede menupunkter:

• Mine Bøger
  • Anbefalet
  • Find Bøger

Du kan altid finde alle tre menupunkter i bjælken i bunden af skærmen.

3) Mine Bøger:

Mine bøger fungerer som din startside på Nota App. Mine Bøger er altid det første du ser når du logger på app'en.

I Mine Bøger finder du en liste over alle dine gemte bøger. Det betyder at du på listen både kan se de bøger du er i gang med at læse og de bøger du selv har tilføjet til listen.

Vælg en bog på listen for at afspille den. Du kan læse mere om hvordan selve afspilleren fungerer under punkt 7.

Mine bøger

Sorter visning: Du ændrer hvilke bøger der bliver vist i Mine Bøger ved at vælge Alle bøger på Mine bøger i øverste venstre hjørne. Her kan du vælge i mellem at få vist alle dine bøger eller kun dem der er downloadet. Du kan ligeledes ændre listens rækkefølge ved trykke på Sidst afspillet, hvor du kan sortere ud fra følgende kriterier: Sidst afspillet, Forfatter eller Titel.

Bogens valgmuligheder: Du kan åbne valgmulighederne for den enkelte bog ved at vælge ikonet med de tre prikker til højre for bogen. Med en skærmoplæser bliver knappen læst op som Valgmuligheder + bogens titel + knap.
Under valgmuligheder for bogen finder du:

• Luk bogen: Her afslutter du afspilning af en bog, hvis du er i gang med at afspille en lydbog

• Detaljer om bogen: Her kan du læse mere om bogen.

• Download bog: Her kan du downloade din bog så du også har adgang til den offline.

• Slet downloaded bog: Her kan du slette en downloaded bog du ikke længere ønsker at have på din Smartphone eller Tablet.

• Fjern fra mine bøger: Her kan du fjerne bogen fra listen Mine Bøger.

Indstillinger: Du kan finde indstillingerne for Nota App i øverste højre hjørne. Ikonet ligner et tandhjul.
Under indstillinger finder du:

• Visning: Ret layout, aldersgruppe og sprog.

• Download: Ret indstillinger for download.

• Fulgte samlinger: Se og ret hvilke samlinger du følger.

• Medlemskab og login: Fører dig til dine brugeroplysninger på Nota.dk

• Hjælp til brug: Link til denne vejledning.

• Kontakt Nota: Kontakt os for hjælp med evt. spørgsmål eller problemer.

• Afspilning: Endnu ikke implementeret.

4) Anbefalet

Under menupunktet Anbefalet finder du de bøger Nota anbefaler til dig. Hvilke bøger der bliver anbefalet er baseret på hvilke samlinger du har valgt at følge.

Knapperne tilpas og layout bliver fremhævet med røde ringe.

Tilpas: Du kan ændre hvilken type bøger du får anbefalet ved at vælge Tilpas i øverste højre hjørne af skærmen. Under Tilpas kan du ændre hvilke samlinger du følger.

Layout: Du kan ændre layout ved at vælge enten skift til listevisning eller skift til gallerivisning i øverste venstre hjørne. Ikonet skifter udseende alt efter hvilken visning den allerede er sat til, men er enten tre streger med prikker eller ni små firkanter.

5) Find Bøger

Under menupunktet Find Bøger kan du søge efter nyt læsestof. Her kan du både søge selv og se bogforslag fra vores bibliotekarer.

Søg: Her kan du frit søge efter hvad end du gerne vil læse. Du kan selvfølgelig både søge på bogens titel, genre, forfatter, m.m. Du finder søgefeltet øverst i midten af skærmen.

Kategorier: her kan du vælge hvilken aldersgruppe du gerne vil se anbefalinger til. Du kan vælge imellem Voksne, Unge og Børn. Du finder kategorierne øverst i midten af skærmen, lige under søgefeltet.

Genre / Samlinger: Her kan du vælge i mellem 12 forskellige overordnede genrer. Når du vælger en genre får du vist de bogsamlinger bibliotekarerne har lavet til den. F.eks. kunne du vælge genren Krimi og derefter vælge samlingen Engelske krimier.

6) Detaljer om bogen:

Når du vælger en bog så får du vist bogens detaljer. Her kan du vælge at prøvelytte, for at se om bogen er noget for dig, afspille bogen, downloade bogen ned på appen, eller manuelt tilføje den til listen Mine Bøger.afspille bogen eller manuelt tilføje den til listen Mine Bøger.​

Detaljer som titel, en kortbeskrivelse og emnebord

Du kan desuden se bogens forside, læse en korte beskrivelse og se bogens emneord.

Emneord for den enkelte bog

7) Afspilning af bøger

Når du gerne vil afspille en bog i Nota app så er der flere måde at starte afspilleren. Du kan gå direkte til afspilleren ved at vælge en bog på listen Mine Bøger eller du kan vælge afspil under Detaljer om bogen.

Afspilning: Du kan pause, afspille, springe 15 sekunder frem og tilbage, samt hoppe i kapitler ved hjælp af menuen i bunden af skærmen.

fuldskærmsafspilleren

Sleep-timer: Ved at vælge Sleep-timer kan du indstille hvornår afspilningen automatisk skal stoppe. f.eks. efter en time. Du finder Sleep-timer i menuen i øverste højre hjørne.

Indstillinger / layout: Ved at vælge knappen indstillinger kan du ændre afspilningshastighed, interval for frem og tilbage knappen, skrifttype og tekst farve. Du finder indstillinger i menuen i øverste  højre hjørne.

Tilføj bogmærke: Her kan du tilføje et bogmærke til bogen. Du finder Tilføj bogmærke i menuen i øverste  højre hjørne.

Bogindhold / indholdsfortegnelse: Her kan du finde både bogens indhold og de bogmærker du evt. har sat i bogen. Du finder bogindhold i menuen i øverste  højre hjørne.

Sleep-timer, layout/indstillinger, sæt bogmærker, indholdsfortegnelse/bogmærker

Vær opmærksom på at du godt kan navigere rundt i Nota app mens en bog afspilles. Når du forlader afspilleren aktiveres en mini-menu i bunden af skærmen med de vigtigste funktioner, som f.eks. start og stop.

Du kan altid åbne for bogen igen ved at vælge åbn afspilleren i stor størrelse i nederste venstre hjørne. Ikonet ligner en lille pil der peger opad.

God fornøjelse