Bogdetaljer på Nota Bibliotek appen

Når du trykker ind på en bog kommer du til en side, der hedder ”Bogdetaljer”. I denne vejledning får du en beskrivelse af denne side.

Beskrivelse af bogen

Øverst på siden får du en kort beskrivelse af bogen.

Skærmbillede der viser placeringen af beskrivelsen af bogen

Hvis du bliver interesseret i andre bøger af den samme forfatter, kan du trykke på forfatterens navn, for at finde flere bøger. Forfatterens navn finder du efter bogens titel og bogen genre.

Skærmbillede der viser placeringen af forfatterens navn

Bogen kan også være en del af en serie af bøger. Trykker du på ”Del x af x” knappen, kommer du over til en oversigt over de øvrige bøger i samme serie. Denne mulighed finder du under forfatterens navn.

Skærmbillede der viser placeringen af hvor man ser hvad del af en serie bogen er

Bøgerne i serien vises i rækkefølge, så seriens første bog vises øverst og så fremdeles. Du kan trykke ind på andre bøger, eller gå tilbage ved at trykke på knappen ”Gå tilbage” øverst til venstre. Den er vist som en pil.

Skærmbillede der viser siden I samme serie

Yderligere oplysninger og afspilning af bog

Der findes fire knapper der er relevante for afspilningen af en bog: Prøvelyt, Afspil, Download og Gem.

• Trykker du på ”Prøvelyt” får du mulighed for at lytte til en kort bid af bogen, uden at bogen tæller som et udlån. Bogen tæller som et udlån, hvis man trykker på ”Afspil” eller ”Download”.
  • Trykker du på ”Afspil” begynder bogen at afspille. Nu går bogen i gang med at afspille. Bogen bliver samtidig registreret som et udlån og bliver automatisk tilføjet til siden ”Mine bøger”.
  • Trykker du på ”Download” vil bogen blive gemt, så den kan afspilles via appen uden internetforbindelse. Denne funktion bruger ekstra plads på ens telefon eller tablet. ”Download” funktionen kan være relevant, hvis du gerne vil lytte til bøger, når du ikke har internetforbindelse, for eksempel hvis du skal ud at rejse. Er bogen ikke allerede registreret som et udlån bliver den dette og bliver automatisk tilføjet til siden ”Mine bøger”.
  • Trykker du på ”Gem”, tilføjer du bogen under ”Mine bøger”, så du kan finde bogen her når du vil lytte til den senere. Bogen bliver først registreret som et udlån, når du afspiller eller downloader bogen.

Skærmbillede, der viser placeringen af de fire knapper Prøvelyt, Afspil, Download og Gem.

Efter de fire knapper kan du også få oplyst andre detaljer på bogen, blandt andet hvem der har indlæst bogen og hvad år den er udgivet. Hvis du ønsker at finde flere bøger med samme indlæser, kan du trykke på der, hvor indlæserens navn står. Så vil du få en liste med bøger oplæst af samme indlæser.

Skærmbillede, der viser placeringen af andre detaljer på bogen, såsom navn på indlæseren

Find bøger indenfor samme emne

I bunden kan du finde emneord, som matcher bogens indhold. Hvert emneord er lavet som en knap og trykker man på et emneord, vil man få oplistet flere bøger indenfor det samme emne.

Skærmbillede der viser placeringen af emneord der matcher med bogen