Sådan afspiller du bøger i Nota App

I denne vejledning viser vi dig hvordan du afspiller en lydbog i Nota App.

Når du vil læse en bog i Nota App så er der to forskellige måder at starte afspilleren.

Du kan gå direkte til afspilleren ved at vælge en bog på listen Mine Bøger.

Eller du kan søge efter en bog under Find Bøger,

og vælge Afspil under Detaljer om bogen

Bogen starter nu i en miniafspiller i bunden af Nota App. I miniafspilleren kan du starte afspilningen, pause afspilningen og hoppe et stykke tilbage i bogen.

For at åbne fuldskærmsafspilleren skal du vælge miniafspilleren. Med en skærmoplæser kan du høre at du har markeret miniafspilleren ved at den læser bogens titel og forfatter op, samt siger åbn.

Du får nu vist fuldskærmsafspilleren. I midten af afspilleren finder du bogens tekst hvis det er en lydbog med tekst, eller et billede af bogens forside hvis det er en lydbog uden tekst.

I bunden af fuldskærmsafspilleren finder du selve afspilleren. Her har du mulighed for at starte og pause afspilningen.

Hoppe et afsnit frem eller tilbage.

Du kan også springe et givent tidsinterval frem eller tilbage. Som udgangspunkt er det sat til 15 sekunder, men det kan ændres i afspilningsindstillingerne.

I toppen af afspilleren kan du minimere fuldskærmsafspilleren. Med en skærmoplæser læses muligheden op som gå tilbage.

Ved at vælge sleep-timer funktionen får du mulighed for at indstille hvor lang tid bogen skal afspille før den automatisk stopper. Du kan vælge at afspilningen stopper efter 10, 30, 45 eller 60 minutter, eller slå sleep-timer funktionen fra.

Ved at vælge afspilningsindstillinger får du mulighed for at ændre afspilningshastigheden, tidsintervallet for frem og tilbage, tekststørrelse, skrifttypen, samt hvilke farver bogens tekst bliver vist i.

Du kan sætte et bogmærke i lydbogen ved at vælge Sæt bogmærke.

Dine bogmærker, samt bogens indholdsfortegnelse, kan du finde igen ved at vælge Bogindhold

I bogindhold kan du bruge bogens indholdsfortegnelse til at hoppe frem og tilbage i bogen. Vælg blot en af overskrifterne i listen for at hoppe direkte til det sted i bogen. Ved at vælge bogmærker kan du finde de bogmærker du har sat i bogen.

Hvis du gerne vil stoppe afspilningen helt og lukke afspilleren ned så skal du minimere fuldskærmsafspilleren og gå til Mine Bøger. Du skal nu vælge valgmulighederne for den bog du er i gang med at lytte til.

Du får nu vist valgmulighederne for bogen. Her skal du vælge afslut afspilning for at stoppe afspilningen helt og lukke miniafspilleren.