Sådan afspiller du en Daisy lydbog fra Nota i EasyReader

Læse mere om hvordan du - Downloader en bog direkte fra Nota i EasyReader - Importerer en bog du allerede har downloadet til EasyReader - Navigerer i EasyReader - Afspiller en bog i EasyReader
  • Sådan importere du en lydbog fra Nota direkte i EasyReader:

1) Åbn EasyReader

Hvis det er første gang du vil downloade en bog direkte fra Nota I EasyReader så forsæt til trin nummer 2, hvis du har downloadet fra Nota i EasyReader før, så gå til trin nummer 5

2) For at tilføje Nota til listen af biblioteker du kan downloade direkte fra i EasyReader skal du vælge Tilpas biblioteker på listen i venstre side.

3) Du får nu vist en skærm med de biblioteket der allerede er tilføjet til EasyReader, vælg tilføj i højre side.

4) Du får nu vist en boks med en liste over forskellige mulige biblioteker. Marker Nota og vælg Tilføj. Nota er nu blevet tilføjet til EasyReader.

5) For at downloade en Bog skal du nu vælge Nota på listen i venstre side af EasyReader.

6) Det kan nu ske at du får vist en boks med mulighed for at logge på Nota. Her skal du indtaste dit Nota login og vælge OK. Det er desværre ikke muligt at logge ind med UNI-login eller NemID.

7) EasyReader åbner nu automatisk en liste med forskellige steder du kan hente bøger fra på Nota. Valgmulighederne er Mine bøger, Mine tidsskrifter, Anbefalinger, Nyeste og Mest populære. Du kan dog desværre ikke søge i hele Notas bibliotek i EasyReader. Den nemmeste måde at sikre at du kan finde din bog er derfor at:

1. Åbn Nota i din browser og log på biblioteket.
  2. Find og åbn den bog du gerne vil lytte til.
  3. Vælg Gem for at tilføje bogen til listen Mine Bøger.

8) Vælg nu kategorien Mine bøger i EasyReader under Søg i kategorier - Nota. Bemærk at din bog er blevet tilføjet og kan findes der.

9) Vælg nu din bog på listen. Første gang du vælger bogen går EasyReader automatisk i gang med at downloade den. Vent til den er helt færdig med at downloade.

10) Du kan nu afspille bogen i EasyReader.

Sådan importere du en bog du allerede har downloadet til din computer til EasyReader:

For at åbne en bog du allerede har downloadet til din computer, eller som du har modtaget på CD, skal du gå til siden Mine Bøger i EasyReader. Siden Mine bøger åbner automatisk når du starter EasyReader, og du kan altid komme tilbage til den hvis du er kommet væk fra den ved at vælge Mine Bøger i øverste venstre hjørne. Husk at pakke din bog ud på din computer før du prøver at importere den til EasyReader.

11) Vælg åben i øverste højre hjørne. Du får nu to muligheder, åben fra klippebord og importer fra computer.

12) Vælg Importer fra computer.

13) Du får nu vist en boks med overblik over de mapper og filer du har på din computer. Her skal du finde der hvor du har gemt din bog eller åbne dit CD-drev for at få adgang til filerne på en CD.

14) Når du har fundet din bog skal du nu vælge den fil i mappen der hedder ncc.

15) EasyReader importere nu din bog.

16) Når den er færdig vil du få vist en boks med beskeden ”Dine bøger er hentet, og er nu tilgængelige i Mine bøger”. Vælg ok.

17) Du kan nu afspille bogen i EasyReader.

Sådan navigere du i EasyReader.

I Mine Bøger der automatisk bliver vist når du åbner EasyReader kan du få overblik over de bøger du allerede har tilføjet.

I venstre siden finder du Indstillingerne for EasyReader samt en liste med de biblioteker der er tilknyttet EasyReader. Gå tilbage til trin nummer 5 for at læse mere om hvordan du downloader fra dem.

I Øverste højre hjørne finder du knappen Åben der giver mulighed for at tilføje flere bøger. Her finder du også knappen Sorter der giver mulighed for at sortere dine bøger efter seneste, titel og forfatter, samt knappen Skift til listevisning/gittervisning der giver dig mulighed for at ændre layoutet.

Sidst men ikke mindst finder du øverst i midten, lidt mod højre Søgefeltet der giver dig mulighed for at søge i dine bøger.

Sådan afspiller du en bog i EasyReader:

For at afspille en bog i EasyReader skal du blot vælge den, så starter afspilleren automatisk.

Øverst i midten af afspilleren finder du de normale afspiller funktioner. Her kan du starte, pause og hoppe frem og tilbage i bogen.

I midten af skærmen finder selve bogens indhold. Her kan du også altid hoppe frem og tilbage i teksten eller overskrifterne blot ved at vælge dem.

I venstre side finder du fanebladet Overskrifter. I overskrifter kan du se bogens indholdsfortegnelse og navigere i mellem de forskellige dele. Lige til højre for fanebladet overskrifter finder du fanebladet bogmærker. I bogmærker kan du får overblik over dine bogmærker samt sætte nye ved at vælge Tilføj.

Mod venstre øverste i afspilleren finder du søgefeltet. I Søgefeltet har du mulighed for at søge efter bestemte ord eller vendinger i teksten. Når du har indtastet det du gerne vil søge efter og valgt søg får du vist en liste med resultater i venstre side som du også nemt og hurtig kan navigere i mellem.

Hvis du ikke er interesseret i at se bogmærkerne, søgning eller overskrifterne kan du nemt fjerne dem ved at vælge Gem navigations menu i øverste venstre hjørne.

I øverste højre hjørne finder du indstillingerne for lyd og tekst. I tekst indstillinger kan du ændre farverne på teksten, indstille tekst størrelsen, m.m. I lyd indstillinger kan du frit skifte i mellem forskellige stemmer, ændre læsehastigheden, m.m. De forskellige stemmer er til forskellige sprog, så hvis du læser en dansk bog så husk at vælge en dansk stemme.

God fornøjelse.