Sådan bruges Nota Bibliotek med iPad eller iPhone

I denne vejledning kan du læse mere om hvordan du bruger Nota på en iPad eller iPhone.

Vejledningen er delt op i fire dele:

1) Generelle tips om at bruge Nota på en iPad eller iPhone.

2) Nota's Direkte Afspiller på iPad eller iPhone.

3) Hvordan downloader du en lydbog

4) Hvordan downloader du en E-bog

1 – Generelle tips:

Findes der en Nota app?

Ja, det kan du tro - både til iOS og Android.

Følg dette link til vores oversigt over forskellige vejledninger på, hvordan du bruger Nota Bibliotek App på netop din enhed: https://nota.dk/bibliotek/hjaelp/notaapp

I tilfælde af at du stadig vil tilgå Nota via vores hjemmeside, så er der nedenstående tips til hvordan du bedst gebærder dig afsted med det:

Hvilken browser skal jeg bruge?

Den browser der følger med din iPad/iPhone hedder Safari. Safari har dette logo:

Safari fungerer oftest ganske fint med Nota. Men det er vigtigt at Safari er indstillet rigtigt.

OBS: Privat Browsing skal være slået fra.

1)      Den hurtigste måde at finde ud af om privat browsing er slået til er ved at se på hvilken farve Safari er. Når privat browser er slået til, vises Safari som sort eller mørk i stedet for hvid eller grå.
2)      Måden du slår privat browsing til eller fra er ved at vælge dette ikon  . Når du vælger denne menu får du vist en liste hvor du kan slå privat browsing til eller fra.

Nogle gange hjælper det også at rydde op på din iPad eller iPhone. For at gøre det skal du:

5)      Vælg Indstillinger
6)      Vælg Safari
7)      Vælg Ryd historie og webstedsdata
8)      Vælg Ryd

Hvis du stadig oplever problemer nu, kan det være værd at hente en anden browser. Du kan f.eks. downloade Google Chrome gratis i app butikken. Google Chrome fungerer nogle gange lidt bedre end Safari med Nota.

Google Chrome har dette logo:

2 – Sådan bruger du Nota’s Direkte Afspiller på din iPad eller iPhone:

Nota’s Direkte Afspiller giver dig mulighed for at streame en bog direkte på din iPad eller iPhone. Det betyder at du ikke behøver at downloade bogen for at lytte til den, men du skal til gengæld være på internettet. Fordelen ved den direkte afspiller er at den f.eks. kan huske hvor langt du er nået i en bog, samt en lange række andre smarte funktioner. E17s direkte afspiller fungerer på samme måde på en iPad som den gør på en computer.

Du kan læse mere om Nota’s Direkte Afspiller her.

3 – Sådan downloader du lydbøger til en iPad eller iPhone:

Du kan vælge imellem to forskellige formater hvis du gerne vil downloade en lydbog til din iPad eller iPhone. At downloade en lydbog har den fordel at du ikke behøver at være på internettet for at lytte til den.

En MP3 lydbog indeholder kun lyd. Det betyder altså at selv om du downloader en lydbog med tekst, så kan du stadig kun lytte til den. At downloade en MP3 lydbog fra Nota er en smule mere besværligt end at downloade en Podcast. Vi anbefaler derfor at du downloader Podcast fremfor MP3. Du kan læse mere om at downloade MP3 til iPad eller iPhone her.

En Daisy lydbog er en bog der kan indeholde både lyd og tekst. Daisy bøger har mange af de samme fordele som E17s egen direkte afspiller. Hvis du gerne vil downloade en Daisy lydbog direkte til din Nota telefon, så abefaler vi at du gør det i vores app til iPad eller iPhone, Nota Bibliotek.
Du kan læse mere om hvordan du downloader Nota Bibliotek appen her.
Du kan læse mere om download i Nota Bibliotek appen her.

4 – Sådan downloader du E-bøger til en iPad / iPhone:

Præcis hvordan du downloader en E-bog direkte til din iPad eller iPhone afhænger af, hvilken type E-bog din bog er. Nogle type E-bøger kan åbnes direkte i fx iBooks, som er standard læseprogram på iPad og iPhone. Andre E-bøger har brug for to apps: en app til at pakke zip filer ud og en app til at åbne og vise din E-bog. Vi anbefaler app’en Downloads Lite til at pakke zip filer ud med på en iPad.

Notas E-bøger er delt ind i tre overordnede kategorier, Standard E-bog, PDF og Indscannet E-bog. Du kan finde ud af hvilken type e-bog din bog er ved at tjekke lige over bognummeret på bogens side.

Hvis din bog står som en PDF-fil så kan du læse mere om PDF på iPad eller iPhone her.

Hvis din bog står som en Indscannet E-bog så kan du læse mere om Indscannet E-bog på iPad eller iPhone her.

Hvis din bog blot står som en E-bog så kan du læse mere om Standard E-bøger på iPad eller iPhone her.