Sådan får du en e-bog læst op med Microsoft Edge

Microsoft Edge er en ny browser der følger med Windows 10 og den har en indbygget oplæsningsfunktion. Denne vejledning viser dig hvordan du får en E-bog læst op med Edge. Eksemplet i vejledningen tager udgangspunkt i et Grundigt bearbejdet e-bog. Edge kan håndtere PDF- og HTML-filer.

1) Log på Nota.dk og download den ønskede bog.

NB: hvis bogen downloades som en zip-fil skal den pakkes ud før den kan åbnes i Edge.

2) Find filen på din computer, højreklik på PDF-filen, vælg Åbn med og herefter Microsoft Edge.

3) Nu er bogen åbnet i Edge. Klik et tilfældigt sted på siden, for at få en menu frem. I denne menu er der mulighed for at:

• vælge sidetal og se indholdsfortegnelse, hvis bogen indeholder en
  • søge på ord eller sætninger
  • justere margen, zoome og rotere siden
  • få teksten læst op
  • printe og gemme dokumentet med eventuelle ændringer (noter mm.)

4) Ved at vælge ikonet i højre hjørne, der forestiller en pen, kommer der muligheder frem til at markere i teksten og tage noter.

5) Når du vælger at få læst teksten op, kommer der en ny menu frem hvor du har mulighed for at:

• spole tilbage
  • afspille/pause
  • spole frem
  • vælge en anden stemme
  • afslutte oplæsningen.

Når teksten bliver læst op vil både linje og det enkelte ord blive markeret så det er let at følge med.