Sådan finder du teksten til en bog i Bookshare

Denne vejledning gennemgår, hvordan du trækker en e-bog ud af en Daisy-lydbog med tekst, og laver den om til en PDF-fil og et Word dokument. Du kan lave alle Bookshares lydbøger med tekst om til e-bøger.

Bemærk: Hvis bogen er i formatet EPUP kan du i stedet følge denne vejledning: Konvertering af e-bog via Calibre

1)      Log på bookshare.org og find den lydbog med tekst, som du ønsker at konvertere til en e-bog.

2)      Download lydbogen ved at vælge Daisy With Images i drop down menuen og derefter Download.

3)      Find mappen med den downloadede fil på din PC, og udpak zip-filerne.
Dette gøre ved at højre klikke på mappen, vælg dit udpakningsprogram (Fx 7zip) til sidst vælg Udpak Til (bogens titel).

4)      Åbn den nye mappe. Her finder du en mappe, der har lydbogens bognummer som titel og inde i den, er der en fil, der hedder bognummeret.xml. Åbn denne fil i din internetbrowser ved at højre klikke og vælg Åbn Med. Herefter skal du vælge den internet browser, som du vil åben filen i, fx Internet Explorer eller Google Chrome.

5)      Marker al teksten ved at holde Ctrl nede og vælge a-tasten. Når teksten er markeret kopierer du den ved at holde Ctrl nede og vælge c-tasten.

6)      Åbn et nyt tomt dokument i Word. Hold Ctrl nede og vælg v-tasten. Nu bliver hele bogens tekst kopieret ind i Word dokumentet.

7)      Gem bogen som Word dokument ved at gå i filer og gem som og navngiv dokumentet, som et almindeligt Word dokument.

8)      Gem bogen som PDF ved at vælge filer, eksportér og opret PDF.

Nu ligger bogen på din computer som Word dokument og som PDF-fil og du kan nu læse den som en e-bog.

Kontakt:
Studieservice
Tlf. 39 13 46 04
Åbningstider:
Hverdage: kl. 8-15, Fredag kl. 8-12, Weekend og helligdage: Lukket.