Sådan læser du tegneserier direkte på Nota Bibliotek

I denne vejledning viser vi dig hvordan du afspiller og navigerer rundt i tegneserier i den direkte afspiller på Nota Bibliotek.

Denne vejledning er delt ind i tre dele:

Sådan finder du en tegneserie på Nota Bibliotek.

Sådan navigerer du i en tegneserie i den direkte afspiller på Nota Bibliotek.

Sådan fungerer en tegneserie i den Direkte afspiller på Nota Bibliotek.

Sådan finder du en tegneserie på Nota Bibliotek.

1) Log på Nota Bibliotek.

2) Find den tegneserie du gerne vil lytte til.

Hvis du allerede har fundet den tegneserie, du gerne vil læse så gå til punkt nummer 5.

Hvis du ikke har valgt en tegneserie endnu, så kan du nemt få et overblik over hvilke tegneserier der på Nota ved at vælge Udvidet søgning til højre for søgefeltet i toppen af skærmen. Du kan genkende knappen Udvidet søgning på, at den har tre horisontale streger og en lille lup.

3) Du får nu vist en side med overskriften Udvidet søgning. Her kan du vælge, at du kun vil se tegneserier ved at markere det under overskriften Kategori i højre side. Marker tegneserier og vælg Udfør.

4) Du får nu vist en liste med tegneserier på Nota. Vælg den tegneserie, du gerne vil læse. I denne vejledning bruger jeg Landet med det sorte guld af Hergé som eksempel.

5) Når du har valgt den tegneserie, du gerne vil læse, så får du vist en side med oplysninger om bogen. Her skal du vælge Afspil.

Sådan navigerer du i en tegneserie i den direkte afspiller på Nota Bibliotek.

6) Din tegneserie åbner nu i Notas direkte afspiller. Her kan du læse og navigere i din tegneserie. Det første vi vil fokusere på nu er navigations menuen i øverste venstre side.

Du kan starte eller stoppe oplæsning af tegneserien ved at vælge Afspil eller Pause i midten af menuen.

Du kan hoppe 15 sekund frem eller tilbage ved at vælge Frem 15 sekunder eller Tilbage 15 sekunder i menuen.

Du kan hoppe en sektion frem eller tilbage i tegneserien ved at vælge Frem eller Tilbage i menuen.

Øverst på højre side af skærmen er der mulighed for at ændre tekststørrelse, skrifttype, baggrund og tekstfarve, samt at ændre afspilningshastigheden. Disse indstillinger finder du ved at vælge bogindstillinger. På knappen bogindstillinger står der Aa. Bemærk dog at mange af disse funktioner ikke ændrer, hvordan selve tegneseriesiderne ser ud, da teksten på billederne ikke kan ændres.

Du kan få overblik over tegneseriens indhold ved at vælge Indholdsfortegnelse og Bogmærke. Du kan genkende knappen på, at den har tre prikker og horisontale streger. Den befinder sig i menuen i øverste højre hjørne.

Du har også muligheden for at sætte bogmærker. Du kan nemt og hurtigt vende tilbage til de steder i tegneserien som du gerne vil gemme ved at sætte bogmærker. Du kan tilføje så mange bogmærker som du har lyst til og sætter dem ved at vælge Sæt bogmærke. Knappen Sæt bogmærke kan du genkende på, at den har en lille fane og et plus symbol. Den befinder sig i menuen i øverste højre hjørne.

For at finde de bogmærker du har sat i tegneserien skal du åbne indholdsfortegnelsen, og her vælge fanebladet bogmærker.

Sådan fungerer en tegneserie i den Direkte afspiller på Nota Bibliotek.

Tegneserier fungerer på næsten samme måde i den direkte afspiller som almindelige lydbøger gør. Der er dog et par forskelle, der gør det ekstra nemt at følge med i en tegneserie.

Når du læser en tegneserie i den direkte afspiller, så viser den ikke hele siden, men zoomer i stedet ind på den rubrik der er ved at blive læst op.

Vores oplæsere gør desuden deres bedste for at give hver karakter en unik stemme, så det er nemt at høre forskel på hvem der er hvem. Alt bliver desuden læst op, inklusiv lydordene.

God fornøjelse med tegneserierne, og god læselyst.