Tema

Bøger om bøger

Forside fra bogen Læserne i Broken Wheel anbefaler
Når man selv kan lide at læse, er der noget fascinerende i at læse om andre, der har det på samme måde. På den måde bliver bogen som en kinesisk æske med flere historier inden i hinanden.

Læsekredse

Der er en del bøger, der handler om læsekredse. Det giver forfatteren mulighed for at beskrive flere forskellige personer, hvor det eneste, der binder dem sammen er kærligheden til læsning. Her er så forskellige bøger som Jane Austen-klubben af Karen Joy Fowler og At læse Lolita i Teheran af Azar Nafisi.

I Jane Austen-klubben mødes en gruppe mennesker og diskuterer Jane Austens romaner, mens de samtidig bliver klogere på deres eget liv.

I bogen At læse Lolita i Teheran samler en iransk professor nogle kvindelige studerende i en læsekreds under revolutionen, hvad der absolut ikke er ufarligt.

En enkelt bog

I andre bøger er det en enkelt bog, der er omdrejningspunkt. I Rosens navn af Umberto Eco spiller en bestemt bog for eksempel en meget central rolle i en mordgåde. Her er læseglæden temmelig farlig.

Også i Mordets praksis af Kerstin Ekman er det en enkelt bog, der skaber spændingen, da en læge i en bog til sin rædsel kan læse om sit eget liv og det giftmord han har udført.

I boghandlen

Der er også bøger, der foregår i en boghandel. For eksempel Historien om A.J. Fikrys liv af Gabrielle Zevin. Den foregår i en boghandel, hvor livet bliver noget ændret for den gnavne boghandler, da en toårig pige bliver efterladt i butikken.

Også Notting Hill, der er filmatiseret med stor succes, har en boghandel og dens ejer som vigtige dele. Her falder en berømt skuespiller og en ukendt boghandler for hinanden.

Jeg har også valgt en enkelt bog, der foregår på et bibliotek, nemlig Dewey, hvor en kat bliver huskat på et amerikansk bibliotek og glæder både de ansatte og lånerne.

Gå ind i bøgernes verden med disse bøger og bliv godt underholdt.

17. august 2016

Bøger i dette tema