Tema

Engelske forfattere

Forside fra bogen Et studie i rødt
De kom ikke i VM-finalen i fodbold og de vil snart forlade fællesskabet i EU, men englænderne fascinerer os alligevel med deres korrekte facon og rige kultur. Den engelske litteratur har altid været populær i Danmark.

Store litterære stjerner fra fortid og nutid

Litterært har engelsk litteratur altid været i en førerposition, selvfølgelig på grund af at det engelske sprogområde er så stort, men også fordi England altid har formået at opfostre store litterære stjerner.

Jeg har til dette tema udvalgt klassiske romaner af blandt andet Dickens, Jane Austen og Brontë-søstrene, men også moderne bøger af nutidens store forfattere som Ian McEwan, Julian Barnes og Kate Atkinson.

Du bliver heller ikke snydt for de skønne engelske kærlighedshistorier af for eksempel Rosemunde Pilcher og Marcia Willett. Men er du mere til mord og forbrydelser, kan du finde både ældre krimier af Christie, Doyle og Wingfield og nyere af Billingham og Harvey.

Noget der i særdeleshed fænger er de engelske fortællinger om herskabet og deres tjenestefolk – dem har jeg også fundet nogle stykker af.

Dyk ned i bunken med god engelsk litteratur og bliv klogere på vores naboer mod vest.

19. november 2018

Bøger i dette tema