Tema

Hyggelige bøger fra Sverige

Forside fra bogen Et uventet besøg
Sverige har det hele. Smuk natur, dygtige sportsfolk, Astrid Lindgren, Ikea, ABBA, Nobelprisen, sne om vinteren og så en masse nye feel good-romaner. Varme historier med happy ending.

Men i stedet for at blive misundelig på vores kære broderland, så sæt dig godt til rette, tag noget varmt at drikke og læs en roman fra vores naboland. Fordyb dig, bliv klogere, slap af og husk: Hygge det er dansk.

Generationer mødes

Når generationer mødes kan det være kilde til konflikt, men det kan også bidrage til en større forståelse af livet, og venskaber opstår. Grønne fingre søges er et godt eksempel på dette. Den livskloge Agnes er blevet for svagelig til at passe kolonihaven, og Leyla har brug for at komme væk fra sin voldelige mand. Gradvis kommer der styr på haven og begges liv, selvom hverdagen truer forude.

Venskab

Noget af det samme går igen i Astrid & Veronika, hvor der langsomt opstår et venskab mellem en ung og en ældre kvinde. Et venskab, der er med til, at de kan forsone sig med livets genvordigheder.

I Emma Hambergs serie om Tessan finder nogle forvirrede og frustrerede personer sammen, og venskab opstår, mens de får styr på deres liv og finder en mening i det hele. Måske er der også kærlighed i sigte.

Humor

At blive gammel er ikke ensbetydende med, at livet går i stå. Læs bare Karin Brunk Holmqvists bøger om ældre mennesker, der sent i livet kommer på eventyr og kaster sig ud i nye udfordringer. For eksempel i Potensgiverne, hvor to søstre begynder at sælge hjemmelavet potensmiddel for at tjene lidt penge, så de ikke skal bruge af deres opsparing.

Kærlighed

Kærlighed er det overordnede tema i disse feel good-bøger. Kærlighed i venskab, mellem generationer, den nye kærlighed og ikke mindst kærlighed til livet. Du er ikke alene, det er budskabet. Selv når det ser sortest ud, så er der lys forude, en hånd der rækker ud, du skal bare have modet til at tage imod den.

Det kan lyde som en kliche, og måske er det, men hvad? Er det ikke det, det handler om? At have mod på livet og få håb for fremtiden. Det er det, der føles godt … og her er der feel good-bøger til alle.

God fornøjelse.

14. januar 2022

Bøger i dette tema