Tema

Præsidentvalgets USA 2016

Forside fra bogen Levende historie
Valget efteråret 2016 til den amerikanske præsidentpost er ikke bare en stor begivenhed i USA. Udfaldet har også betydning for resten af verden i kraft af USA’s position som supermagt.

Ved dette valg er det den erfarne demokrat Hillary Clinton og mangemillionæren og republikaneren Donald Trump, der kæmper mod hinanden. Vinderen kan sætte sig til rette i stolen i det ovale kontor. Magtens centrum.

USA’s historie

USA har i sig selv en spændende historie. Der er mange emner at kaste sig over:
Indvandringstiden, hvor også mange danskere tog chancen for en ny tilværelse. Slaveriet og alle de politiske opgør, som førte til borgerkrigen 1861-1865. Forbudstiden, hvor bandlysningen af alkohol førte til gangsterfamiliernes fremkomst. 1. og 2. verdenskrig som USA valgte at deltage i med stor succes, men også store tab. Borgerrettighedsbevægelsen med Martin Luther King i hovedrollen. Vietnamkrigen, der har givet dybe sår. Bare for at fremhæve nogle vigtige perioder.

Vil du gerne have et større overblik over USA’s historie, kan du for eksempel kaste dig over Erling Bjøls trebindsværk Politikens USA-historie. 

Dette temas indhold

I dette tema er hovedvægten lagt på de amerikanske præsidenter, politikere og det politiske system. Her er bøger om John F. Kennedy, Ronald Reagan, Richard Nixon og Barack Obama. Her er også betragtninger over USA i dag, skrevet af journalister og korrespondenter. For eksempel Tom Buk-Swienty og Geert Mak, som giver hver deres billede af det mere moderne USA.

Hvor er USA i dag, og hvor er det mægtige land på vej hen? Valget til præsidentposten den 8. november 2016, er som altid afgørende for USA´s fremtid og placering i verden.

18. august 2016

Bøger i dette tema