Tema

Prinser og prinsesser

Forside fra bogen Under bjælken
Hvis nogen havde glemt, at vi bor i et monarki eller at kongehusene betyder noget for mange, blev de nok husket på det i efteråret 2022.

Folkets kærlighed

Først døde Queen Elizabeth. Kærligheden til den engelske dronning syntes pludselig endeløs ligesom de parallelle kommentarer, analyser og live-sendinger og antallet af bamser ved Buckingham Palace. Selv Prins Charles, som nu blev konge, blev mødt af folkets mildhed.  

Vores egen majestæt måtte i sorgens stund nedtone fejringen af sit eget regentjubilæum, som var blevet udskudt på grund af corona, ligesom hendes 80-årsdag tidligere måtte ofres. Men jubilæet blev alligevel flot og ikke et øje var tørt, da hendes ældste søn og tronfølger holdt den smukkeste tale til sin mor.

Folkets grænser

Men så med et var freden forbi, da regenten fjernede Prins Joachims børns prinse- og prinsessetitler og tilmed lod hofmarskallen om at overbringe budskabet. Følelser kom i kog. Var det rettidig omhu eller bare kynisk. Og hvad er meningen? Er tiden nu igen løbet fra monarkiet? Det var i hvert fald synd for Joachim, som altid har gjort sit bedste.

Vi kan ikke bringe det sidste nye til torvs, men Nota ligger inde med lidt af hvert om kongehuset. Vi har en række biografier om majestæten og hendes prinser og deres prinsesser. Dertil kommer de lidt ældre skildringer af kongehuset. Eller hvad med en rask diskussion om monarkiet?

Velkommen i de kongelige gemakker.

25. november 2022

Bøger i dette tema