Tema

At rejse …

Forsiden fra bogen Længslernes land
At rejse er at leve, sådan skrev H.C. Andersen for mange år siden, og mon ikke de fleste synes, at det giver fornyet energi at komme ud og opleve andre destinationer, end dem man plejer. Og selv om man ikke selv skal på rejse, kan man altid finde berigelse i de mange rejsebøger, der på hver deres måde giver oplevelse og indsigt i forskellige lande, kulturer og mennesker.

De store rejser

Troels Kløvedal rejste jorden rundt flere gange og skrev medrivende bøger om sine sejladser med Nordkaperen. Hans søn og børnebørn er fulgt i hans fodspor, hvilket de skriver om i Hej far kære Emil.

Før Kløvedal kom på banen var en af de store rejseforfattere Arne Falk-Rønne, der blandt andet skrev om rejser ud fra bibelske personer såsom apostelen Peter i Du er Peter. Han skrev også kulturhistoriske rejsebøger som Øerne i solen, der handler om De Kanariske Øer.

Og så er der Eventyrenes Klub. I bogen Jorden rundt i 80 år med Eventyrernes Klub er der samlet mange fantastiske fortællinger om de utrolige rejser medlemmerne har været på.

Kulturhistoriske rejser

Jørn Ørnstrup er cand.phil. og rejsejournalist og har skrevet rejsebøger om lande og byer i Europa. Det er ikke deciderede rejseførere, men mere kulturhistoriske rejsebøger, der giver et godt indblik i de forskellige lande. Her kan man for eksempel komme på en kulturhistorisk slentretur gennem nogle af Tysklands byer eller med på en togrejse gennem Portugal.

De personlige rejser

Erik B. Jørgensen valgte at tage på kanotur i Sverige halvanden måned sammen med sin datter og hund, og han fortæller om deres oplevelser i Rejser med Karen og Dino i vildmarken.

I Rejsen til mig fortæller Annette Birkmann om det valg hun tog, da hun sagde jobbet op, blev skilt og fulgte sin store drøm om at køre på motorcykel I Sydamerika helt alene. Det blev en stor rejseoplevelse både i det indre og det ydre.

Ture i Danmark

Og skal vi så ikke bare stikke næsen udenfor, mærke solen, regnen, blæsten, kulden … Danmark.

Vi kan tage i Dyrehaven med Anne-Sofie Storm Wesche og høre om havens historie, dyr og planter, eller til Bornholm hvor Søren P. Sillehoved fortæller om Bornholms skjulte naturperler eller måske en tur til Fyn, hvor Ian Heilmann i gennem 46 små naturhistorier, fortæller om natur og planter på tætteste hold.

Rejsemuligheder er der mange af, og her i sommer vil jeg sidde godt herhjemme og lytte til verden derude …

14. juni 2021

Bøger i dette tema