Tema

Slægtsromaner fra hele verden

Forside fra bogen Huset ved havets ende
Ophav og efterkommere. Arvestrid og hemmeligheder. Uægte børn, ukendte fædre og faderlige onkler. Politik og kærlighed, besættelse, bosættelse, kolonisering og blandede ægteskaber. Godt købmandskab, skalten og valten, drukkenskab og hor.

Religiøsitet, promiskuitet, ærbarhed og gamle penge. Bankerot og blåt blod. Arv, miljø, guldske og social kapital. Tveæggede tvillinger, bortkomne søstre, adopterede kusiner, forsvundne, genfundne og nyligt ankomne.

Episke fortællinger og små historier

Slægtsromanerne har det hele. Den store historie og den lille. Om samfundet, om verden og om den enkeltes kvaler. Nu, i dag og for hundrede år siden. Far mor og børn, du og jeg og hele den pukkelryggede siden tidernes morgen. Romantik, antik og rokoko og gotik.

Af og til krydser slægtsromanens spor andre genrer ikke mindst de historiske romaner. De kan være alenlange eller ganske korte. Oldgamle eller helt nye. Bøgerne i denne liste er lidt af hvert og vi har kigget i alle retninger mod alle kontinenter.

Herhjemmefra og jorden rundt

Notas boghylder bugner af fortællinger om slægten, ikke mindst herhjemmefra og fra vores nordiske naboer og europæiske og angelsaksiske kulturkreds i øvrigt. Herunder romaner som foregår i eksotiske egne og tidligere kolonier, men skrevet fra en vestlig synsvinkel.

I dette tema har vi gravet dybt, for også at få en bid af resten af verden. Bøgerne er færre, men de findes. Kulturer og herkomst varierer, men én ting cementerer genren. Det er historier om det vi er født i, det vi ikke selv har valgt, det der for stedse løber i vores blod: familiens dna.

Værsgo og læs!

3. juli 2020

Bøger i dette tema