Tema

Udvalgte moderne tyske bøger

Forside fra bogen Natten, lysene, volden
Når man nævner Tyskland, vil mange nok tænke på 2. verdenskrig eller murens fald og det afspejler sig også i litteraturen. Men vores naboer mod syd har meget andet at byde på. Her er fremhævet nogle moderne tyske forfattere og bøger, som handler om alt andet end krigen og muren.

Krimi og spænding

Forfatteren Charlotte Link er en af Tysklands mest succesrige forfattere. I Det sidste spor, forsvinder en kvinde sporløst på vej til en venindes bryllup på Gibraltar. Fem år senere tager journalisten Rosanna Hamilton sagen op, og dette får alvorlige konsekvenser.

Volker Kutscher er særlig kendt for sin serie om politimanden Gereon Rath, der i 20´ernes og 30´ernes hektiske Berlin forsøger at opklare mord, korruption og kontrarevolutionære planer. Den første bog i serien, Den våde fisk, er filmatiseret under navnet Babylon Berlin.

Sebastian Fitzek har skrevet debutromanen Terapien, som blev en bestseller. Psykiateren Larenzs datter Josephine forsvinder uforklarligt. Sporet bliver koldt, og familien må indse, at de har mistet deres datter – lige indtil den skizofrene Anna Spiegel dukker op.

Kærlighed og romantik

Jan-Phillip Sendker har skrevet to selvstændige romaner om juristen Julia. I første bog, At høre hjertet slå, rejser Julia til Myanmar i jagten på spor efter sin far, som forsvandt. Her optrævles en kærlighedshistorie og en fortælling om en far, der er helt anderledes end den, Julia kender.

I bestselleren Den lille franske bistro fortæller Nina George om Marianne, som vil gøre en ende på det hele og kaster sig i Seinen. Men hun bliver reddet, og dette bliver starten på Mariannes søgen efter livet og lykken.

Vederfarelsen af Bodo Kirchhoff handler om den tidligere forlægger Reiter, som efter at have opgivet sin karriere slår sig ned i Alperne. Men da en kvinde pludselig ringer på hans dør, bliver det starten på en rejse, Reiter ikke havde forudset.

Noget andet

I Hvad man kan se herfra af Mariana Leky følger vi kvinden Selma igennem tre årtier i den lille by Westerwald. Det er en fortælling om dysfunktionelle familier, kærlighed og magisk realisme. Alt sammen fortalt i et poetisk sprog.

Simon Strauss debutroman, Syv Nætter, skabte heftig debat, da den udkom. Hovedpersonen fylder snart 30 og sætter sig for, som et manddomsritual, at begå og opleve konsekvenserne af de syv dødssynder.

Her er mange spændende bøger at kaste sig over, og vi har endnu flere fra Tyskland. 

29. april 2022

Bøger i dette tema