Gå til hovedindhold
Aktuelt

Buggi er en ny vej til at finde frilæsningsbøger i Nota Bibliotek

Med Buggi er det legende let at finde frilæsningsbøger fra 3.-5. klasse i Nota Bibliotek
14. juni 2021
buggi logo

Emojier gør det sjovt at finde bøger

Buggi er et sjovt inspirationsværktøj, når barnet skal finde frilæsningsbøger. I Buggi bruger man ikke tekst til at søge efter en bog. I stedet viser emojier vej til bøger med den ønskede stemning, tema og sværhedsgrad. En smilende emoji viser, at bogen er ufarlig, uden konflikt og rar at læse. En zombie viser, at bogen er uhyggelig og har med hekse og spøgelser at gøre, og et rumskib viser, at bogen handler om sci-fi.

Et lille ikon med en person der forsøger at spytte langt, viser den ønskede sværhedsgrad. Jo længere personen spytter, desto sværere bliver bogen at læse.

Børnene kan betjene sig selv

Buggi er sat op på en måde, der gør det let for børnene at betjene sig selv. Det er nemt for barnet at danne sig et overblik over hjemmesiden. Herefter skal barnet blot trykke på de emojier, de er interesserede i, så dukker forslag til bøger op.

Når bøgerne kommer frem, kan man klikke på bogen. Så bliver man omstillet til Nota Bibliotek, hvor man kan låne bogen, akkurat som man plejer, når man er medlem hos Nota.

Det kræver dog, at man har valgt Nota som bibliotek i Buggis menu.

Vælg Nota som bibliotek, når du bruger Buggi

Første gang man bruger Buggi, skal man indstille Buggi, så der kun vises bøger fra Nota Bibliotek.

Det gør man gennem tre enkle trin:

1) Åbn en browser fra pc, tablet eller mobil og skriv buggi.dk.

2) Vælg Nota på listen over skole eller bibliotek.

3) Nu viser Buggi kun de titler, som findes i Notas samling. 

Hjælp til voksne:

For de voksne, som gerne vil kunne hjælpe børnene lidt på vej, findes en emoji-ordbog. Her er der forklaringer på de forskellige emojier, så man – hvis det er nødvendigt - kan hjælpe barnet lidt på vej.