Forfatterportræt

Rosamunde Pilcher

Silhuet af Rosamunde Pilcher
Rosamunde Pilcher, forfatter til den verdensberømte roman, Konkyliesamlerne, har skrevet underholdningsromaner i mere end 50 år. Hun skrev i mange år under pseudonym.

Om forfatteren

Rosamunde Pilcher er født 1924 i Cornwell i det sydlige England. Her voksede hun op sammen med sin søster, Lalange og sin skotske mor. Faderen arbejdede i Burma og var sjældent hjemme. Pengene var små, og det kan have påvirket Rosamunde Pilchers beslutning om, at ville tjene sine egne penge ved at skrive.

Efter endt skolegang tog hun et kursus i maskinskrivning og stenografi. Hun blev herefter ansat i det engelske udenrigsministerium. Under krigen gjorde hun militærtjeneste i Womens Royal Navy Service. Forfatteren var i en periode udstationeret i Indien.

I 1946 stoppede Rosamunde Pilcher i militæret. Hun blev gift og hun og ægtemanden, Graham Pilcher, bosatte sig i Skotland. De har fire børn, hvoraf den ene, sønnen Robin, også er forfatter.

Rosamunde Pilcher har siden 1970erne kunnet leve at være forfatter, men succesen har ikke påvirket hendes dagligdag i synlig grad. Det at være forfatter, er i alle årene kommet i andet række i forhold til at være hustru, mor og bedstemor. Hendes skriveplads var ved familiens køkkenbord.

Tilbage i 2000 udtalte Rosamunde Pilcher, at man ikke skulle forvente sig flere romaner fra hendes hånd; hun lever nu tilbagetrukket sammen med familien i Skotland.

Forfatterskabet

Rosamunde Pilcher begynde sin karriere som forfatter i 1949. Under navnet Jane Fraser udgav hun 10 romantiske romaner. Hun skrev desuden ugebladsnoveller, og i årene fra 1955-57 skrev hun 3 skuespil, hvoraf det ene blev opført i London.

I 1973 begyndte hun at skrive under eget navn.

En vigtig grund for hende til at skrive var, at hun gerne ville tjene sine egne penge.

Hun fik sit internationale gennembrud med Konkyliesamlerne i 1989 - 40 år efter hendes forfatterdebut. Romanen, September, som blev udgivet 3 år efter, er også blevet en international succes.

Rosamunde Pilcher romaner er velskrevne og gode, underholdende kærlighedsromaner - oftest med en lykkelig slutning. Forfatteren har et godt greb om miljø- og naturbeskrivelser. Rammen om flere af romerne er Cornwell, forfatterens barndomsegn.

Rosamunde Pilcher har på dansk fået udgivet 17 romaner og novellesamlinger, hvoraf de fleste er indlæst.

Hendes sidste 2 romaner udkom begge i 2000, hvilket betyder, at hun har skrevet i mere end 50 år.

2. maj 2008

Bøger af samme forfatter