Forfatterportræt

Jens Blendstrup

Jens Blendstrup
Jens Blendstrup er en orkan af rableri, absurditet og anarkistisk energi. Højstemt og overstadig, men samtidig med effektivt hold på de finere følelser og nuancer i menneskesindet og andre krinkelkroge.

Det er ikke kun for sjov, når Jens Blendstrup raser, fabulerer, råber op og rusker i det hele. Men sjovt er det for det meste. Og så må man græde lidt, når det kommer så vidt. For vidt kommer det - og nogle gange også for vidt.

Gud taler ud

Ikke mindst i den lille, men uafrystelige roman, Gud taler ud, som handler om forfatterens far og hvordan faderrollen kom til udtryk i den blendstrupske barndom i Risskov. Det var ikke for begyndere, når den excentriske far foldede sig ud. Intet sted i hjemmet stod uberørt tilbage. Deraf farens navn Gud. Og gud er ikke altid god, forstår man.

Gud taler ud er en selvbiografisk roman. Nogle af historierne er 100 procent sande og nogle er 100 procent løgn, har Jens Blendstrup selv sagt.
- Der er jo en scene, hvor far låser mor inde i redskabsskuret, fordi vi har tabt i fodbold til Sverige, og det er klart, at det ville jeg aldrig kunne finde på, det er noget der er sket, det er jo klart… siger Blendstrup med et skælmsk blik til Lars Bukdahl i et interview. Og nærmere sandheden kommer vi nok ikke.

Men tag ikke fejl. Gud er også elskelig og man forstår godt, at faderen med det borgerlige navn Uffe er en stadig motor i forfatterskabet. Bogen er ikke lang, men den sætter sig dybe spor. I 2017 blev den filmatiseret med Søren Malling som Gud

Ordkunstner og performer

Med titler som Laterna vagina, Pludselig flæben og Bombaygryde har Jens Blendstrup leveret en god portion sproglig finurlighed. Og det er ikke kun noveller, romaner og lyrik. Det er også performance. Og Jens Blendstrup performer med hele kroppen og gerne med flere stemmer, når han træder op. Så er det fuldskæg, hat, seler med blomster, papirerne hvirvlende ud af tasken og alting i alle retninger. I Frodegruppen 40, hvor han synger og skriver og til oplæsninger af sine mange og forskellige tekster. Se selv på Youtube eller i virkeligheden rundt om i landet, hvor han ofte kommer, når han forlader sit hjem i Korsør.

Jens Blendstrup er født i 1968 i Århus og er cand. mag. i litteraturhistorie og historie. Han debuterede i 1987 med tre digte i Hvedekorn.  Siden 1998 fast bestanddel af forfatterkollektivet og forlaget Øverste Kirurgiske (ØK).

17. august 2018

Bøger af samme forfatter