Forfatterportræt

Lucinda Riley

Silhuet af Lucinda Riley
”En knaldroman fra allerbedste skuffe” står der på omslaget af Lucinda Rileys første roman Orkideens hemmelighed. Lucinda Riley skriver historiske kærlighedsromaner med et element af spænding og mystik. Hvis du gerne vil verden rundt på første klasse og lade dit hår blafre i historiens vingesus, er du kommet til den rette.

I Rileys romaner kommer man kloden rundt i en atmosfære af romantik og stjerneskær. Som i romanserien De syv søstre, hvor seks adoptivsøstre skal finde deres ophav og sig selv. De mødes i deres barndomshjem efter adoptivfarens død. Faren efterlader ikke kun skønne minder, men også gådefulde spor, som skal følges.

Nutidskvinder på jagt i fortiden

I første bog i serien De syv søstre, er det tilblivelsen af den enorme Cristo-skulptur, som i dag er Rio de Janeiros vartegn, der er historiens omdrejningspunkt. Figuren blev skabt i Paris i sidste århundrede og fortællingen bringer os ind i tidens internationale kunstnermiljø.

I seriens anden bog leder sporene til Norge og komponisten Edward Grieg og det er ikke kun søstrenes slægters hemmeligheder, der kommer for dagens lys. Der bliver også spundet et par ender over de historiske kendissers liv. Fiktiv historisk sladder så at sige.

Lucinda Rileys hovedpersoner er gerne unge, stærke og uafhængige kvinder, som er på jagt i fortiden for at finde deres rødder. Romanerne kører i to parallelle spor, et nutidigt og et historisk, mens der kredses om virkelige historiske begivenheder og personer fra kulturens verden.

Globetrotter og bestsellerforfatter

Lucinda Riley blev født i 1966 i Irland, men flyttede senere til England. Hun bor både i London og Norfolk, men har også huse i Frankrig og Thailand.

Riley har skrevet bøger siden hun som 23-årig lå syg i en længere periode. I hemmelighed sendte en veninde bogen til en forlægger og så havde Lucinda Riley en forlagskontrakt. Samtidig blev hun gravid med sit første barn og siden er det blevet til fire børn og et utal af bøger, hvoraf 11 er oversat til dansk.

Hvis du er til forfattere som Victoria Hislop og Jojo Moyes, kan du trygt give dig i kast med Lucinda Rileys bøger.

Lucinda Riley døde 11. juni 2021, kun få uger efter at det syvende bind om de syv søstre udkom.

2. januar 2019

Bøger af samme forfatter