Gå til hovedindhold
Services

Nota er et videncenter

Hos Nota stiller vi vores specialviden om tilgængelige tekstformater og vores medlemmers behov til rådighed.
Nota Viden
Nota Viden

Specialviden gennem produktion og indsamling af viden

Nota producerer og rådgiver om tilgængelige e-bøger og lydbøger for mennesker med læsehandicap.

Notas medlemmer har læsehandicap af mange forskellige slags. Det er en konstant udfordring, der tvinger os til hele tiden at bringe ny viden ind i vores produktion af tilgængelige tekster. 

Forskellige læsehandicap betyder forskellige behov. Alene inden for synshandicap er der forskellige behov, som ofte er anderledes eller endda modsat af den ordblindes behov.

Vi undersøger teknologi og medlemsbehov

Vi får løbende ny viden, som vi meget gerne deler. Vi tilfører selv ny teknologisk viden i vores produktion af tilgængelig lyd og tekst. Og vi indsamler selv viden om vores medlemmers behov, blandt andet i samarbejde med andre virksomheder, forskere og studerende på området for læsevanskeligheder.

Notas typiske samarbejdspartnere

Især forlag, kommuner, biblioteker, uddannelsesinstitutioner, aviser og handicaporganisationer benytter Nota som leverandør eller samarbejdspartner.        

Nota gør bøger tilgængelige for mennesker, der ikke læser almindelig trykt tekst. Det sker fx i form af e-bøger, lydbøger og punktbøger. 

En stor del af produktionen af bibliotekets titler sker hos Nota. Derfor har vi specialviden inden for kvalificeret indscanning, opmærkning og produktion af digital tekst og lyd. Ligesom vi undersøger, hvordan vores medlemmer bruger vores formater, og hvordan deres medievaner udvikler sig.

Kontakt

Henrik
Karmark
Leder, Produktionen
Tlf. 39 13 46 78