Gå til hovedindhold
Viden

Nota står bag international konference om fremtidens udgivelser og tilgængelighed

Nota står bag konferencen ”Future Publishing and Accessibility”, der finder sted den 13.-14. juni 2013.
Logo

Udgivet: 5. februar 2013

Mød Ray Kurzweil og Jimmy Wales 

Konferencen vil bringe 400 ledere fra hele verden tæt på scenarier for fremtidens digitale udgivelse og opfordre til en ny fælles tilgang til at udvikle tilgængelige tekster. Arrangementet afholdes i DGI-byen i København for 400 deltagere fra mere end 35 lande. Deltagerne vil bl.a. få mulighed for at opleve direktør i Google Inc. futuristen Ray Kurzweil og grundlæggeren af Wikipedia, Jimmy Wales. De vil sammen med konferencens øvrige oplægsholdere tale for en bred deltagergruppe fra biblioteker, boghandlere, forlag, offentlig administration og desuden politikere, udviklere, distributører og brugerorganisationer fra hele verden.

Konferencens temaer

Digitaliseringen og globaliseringens udfordringer og tendenser danner ramme for konferencens debatter under emner som: Hvad driver udviklingen? Hvem bliver de dominerende aktører? Og hvad er de sociale og samfundsøkonomiske konsekvenser? Digitaliseringen har åbnet nye perspektiver og skaber værdi for brugere, rettighedshavere og producenter. På kort tid er de kendte rammer for udgivelse, prisdannelse, rettigheder og tilgængelighed kommet i spil, og feltets aktører er på vej ind i nye positioner. Det er konferencens målsætning at bygge bro mellem parterne for at fremme en ny fælles innovativ tilgang til tilgængelighed.

- Vi oplever alle sammen, at vi bliver udfordret. Forlag, biblioteker og i det hele taget alle med ansvar for tilgængelighed må se i øjnene, at digitaliseringen og globaliseringen betyder, at vores nuværende forretningsmodeller og løsninger ikke vil være brugbare i fremtiden, siger Notas direktør, Michael Wright. 

Bliv forberedt på fremtidens forretningsmodeller

På trods af digitaliseringen og e-bogens gennembrud er der stadig stor mangel på tilgængelige tekster. På konferencen vil deltagerne debattere fremtidens forretningsmodeller for digital udgivelse og det fælles ansvar for at sikre tilgængelige tekster for synshandicappede, ordblinde og personer med andre handicap, der gør det svært at læse almindelig, trykt tekst. Anslået er fire procent af jordens befolkning ordblinde og ca. 160 millioner er synshandicappede. Hertil kommer andre grupper af handicappede, der også har behov for særligt tilrettelagte tekster og hjælpemidler.

Mød mange spændende oplægsholdere

Deltagerne har mulighed for at vælge mellem tre indholdsspor, der adresserer scenarier for teknologi, brugere og forretningsmodeller. På listen af oplægsholdere er:

Inga Lundén, hovedbibliotekar på Stokholm Stadsbibliotek
Erik Van Rompay, formand for Gutenberg Technology i Frankrig
Michael Seadle, professor på Instituttet for Biblioteks- og Informationsvidenskab ved Berlins Humboldt Universitet  
Koen Krikhaar, Manager, Library Services hos Dedicon i Holland
Bill Rosenblatt, direktør for GiantSteps Media Technology Strategies i USA
Alicia Wise, direktør hos Universal Access, Elsevier, England
Gunther Kress, professor på Instituttet for Semantik- og Uddannelse, University of London
Trine Nielsen, områdedirektør hos Kulturstyrelsen
Cliff Hansen, udviklingsdirektør, Lindhardt & Ringhof
Mathias Bruun, vicedirektør, KMD, Danmark.

Nota, DAISY konsortiet og Kulturministeriet står bag konferencen, der afholdes i DGI-byen den 13.-14. juni 2013. Der er åben for registrering, og der er mulighed for rabat frem til den 30. marts.