Gå til hovedindhold
Viden

Notas børne- og ungebibliotekarer er vilde med Dennis Jürgensen

Hør hvad Dennis Jürgensens forfatterskab gjorde for vores læselyst som børn.
To af Notas Børne- og ungebibliotekarer.

Det er den helt specielle bog, der vækker ens læselyst

Hvad er læselyst og hvordan startede det for os? Det havde vi fornøjelsen af at snakke om for ikke længe siden, og vi var hurtigt enige om, at forfatteren Dennis Jürgensen har betydet rigtig meget. Hans mange sjove og uhyggelige børne- og ungebøger har givet os mange gode læseoplevelser, og de har helt sikkert været med til at give os lyst til at læse mere i vores barndom. 

Med bøger som f.eks."'Benny og Brian med ketchup og sennep" og "Knusum Kranikum" har vi oplevet Dennis Jürgensens skønne fantasi og uhyrligt morsomme historier, og selvom flere af hans bøger har nogle år på bagen, er de stadig lige så sjove og gakkede som første gang de udkom. 

To af Notas børne- og ungebibliotekarer snakker på en bænk.

Gode råd til at skabe læselyst

1. Spor dig ind på hvilke bøger du skal vælge til barnet ud fra hvilke film og tv-serier han/hun godt kan lide. Eller tag udgangspunkt i andre ting han/hun synes om f.eks. heste eller fodbold.

2.  Højtlæsning er også en god måde at gøre barnet interesseret i den gode læseoplevelse. Skab nogle hyggelige rammer omkring læsningen, så det bliver en god oplevelse, som banet kan tage med i den videre læsning.

3. Går der en film i biografen, der er filmatiseret over en bog, så lav en aftale med barnet om, at I ser filmen, når han/hun har læst bogen.

4. Til sidst er det vigtigt at huske, at børn nogle gange skal prøve forskellige bøger, før de finder en historie, som fanger dem.