Gå til hovedindhold
Aktuelt

Nordic Inclusive Publishing Initiative, NIPI, afholder Include! – en konference om tilgængelighed i digitale udgivelser

Nota er medarrangør når der i Malmø d. 24. - 25. april afholdes Include! - en konference som blandt andet er relevant for bog- og forlagsbranchen.
3. april 2023
Billede med teksten: NIPI Learn to be inclusive

Arbejder du med tilgængelighed i bog- eller forlagsbranchen?

Fra medio 2025 skal e-bøger produceres i overensstemmelse med lovgivning om tilgængelighed for mennesker med handicap.

For at dele viden om, hvad tilgængelighed indebærer, når man har med digitale udgivelser at gøre, arrangerer NIPI konferencen Include!

En konference med fokus på tilgængelighed i digitale udgivelser 

Include! er en international, tilbagevendende konference om tilgængelighed. Gennem to dage bliver deltagerne klogere på, hvordan man kan producere og tilgængeliggøre digitale bøger, herunder e-bøger. Programmet indeholder forelæsninger, rådgivning og workshops.

Herudover er der også mulighed for at networke med kolleger og andre aktører, samt tale med internationale eksperter i branchen og læsere.

Det europæiske tilgængelighedsdirektiv og nyheder inden for udviklingen af tilgængelig teknologi

Derudover vil der være samtaler om tilgængelighedsdirektivets krav og nyheder inden for udviklingen af tilgængelig teknologi samt de seneste standarder indenfor digital bogproduktion.

Målet med konferencen er at formidle og dele viden om tilgængelig udgivelses- og forlagspraksis, så flere læsere får mulighed for at læse på en måde, der er tilpasset netop dem og deres vilkår.

Det er både muligt at deltage fysisk og online. 

  • NIPI, Nordic Inclusive Publishing Initiative, er et nordisk netværk af statslige institutioner, herunder Nota i Danmark, Celia i Finland, MTM i Sverige, NLB i Norge og HBS i Island.
  • Include! er en tilbagevendende international konference om tilgængelighed, der især er relevant for mennesker i bog,- biblioteks,- og forlagsbranchen.
  • Konferencen finder i år sted d. 24. - 25. april i Malmø, hvor der afholdes forelæsninger, workshops med videre for at blandt andet at dele viden om, hvordan man kan producere og distribuere tilgængelige e-bøger.