Gå til hovedindhold
Aktuelt

Løvinden - Foredrag med Tom Buk-Swienty den 7. april 2022

Løvinden - Karen Blixens tid i Afrika. Foredrag med forfatter og historiker Tom Buk-Swienty på LollandBibliotekerne i Nakskov
4. februar 2022
Portræt af forfatter Tom Buk Swienty. Fotograf Morten Holtum 2019

Få den virkelige historie om Karen Blixens tid i Afrika, når Buk-Swienty fortæller om og fra sin store Blixen-biografi Løvinden. Bogen er baseret på dybdegående research, hvor forfatteren blandt andet har rejst i Kenya.

Med den selvbiografiske Den afrikanske farm fra 1937, blev Blixen en internationalt anerkendt forfatter. Men ifølge Buk-Swienty er der stor forskel på virkelighedens fortælling og romanens. Virkeligheden overgår ofte fantasien, og Blixens liv var i mange tilfælde langt mere dramatisk, end hun gav udtryk for gennem sine bøger. Få den fulde fortælling, når Buk-Swienty besøger Nakskov Bibliotek.

Tom Buk-Swienty er født i Slesvig-Holsten i 1966, og er uddannet historiker og journalist. Han er særligt kendt for sine historiske bøger, der viser nye sider af danmarkshistorien, herunder bøgerne om krigen i 1864 - Slagtebænk Dybbøl og Dommedag Als. Ud over Løvinden, har Buk-Swienty tidligere skrevet en to-binds biografi om Karen Blixens far, den eventyrlystne Kaptajn Wilhelm Dinesen og om Karen og hendes bror.

Tid: torsdag 7. april kl. 16-17.30
Sted: LollandBibliotekerne Søvej 8, 4900 Nakskov
Foredraget er gratis, hvis du er medlem af Nota. Du er velkommen til at tage en ledsager med
Tilmelding: På telefon 39 13 46 00 eller online ved at følge linket nedenfor.

Bemærk at foredraget afholdes i samarbejde med LollandBibliotekerne, som lægger lokaler til på folkebiblioteket på Søvej i Nakskov.