Gå til hovedindhold
Aktuelt

Nota afholder konferencer om ordblindhed i praksis i udskolingen og på ungdomsuddannelserne

Bliv klogere på ordblindhed i praksis, når Nota i november 2019 afholder to konferencer for undervisere og læsevejledere i udskolingen og på ungdomsuddannelserne i København og Odense.
28. august 2019
Konferencedeltagere lytter til oplæg

Nota inviterer til konferencen Alle kan læse - Ordblindhed i praksis i udskolingen og på ungdomsuddannelserne i samarbejde med STUK, Nationalt Videncenter for Læsning og Tietgen Kompetencecenter.

Notas konference vil denne gang søge at give et indblik i ungdomsliv og engagement, hvordan den ordblinde studerende arbejder og hvordan man som underviser favner ordblindhed.

Konferencens indhold:

  • Nyt fra Nota og Studieservice.
  • Mette Larsen, SPS-vejleder og ordblindeunderviser og Pernille Larsen, visitator og ordblindeunderviser, begge fra Tietgen Kompetencecenter vil fortælle om deres erfaringer med ordblinde i uddannelsessystemet.

  • Stina Kjær Madsen fra STUK giver en generel gennemgang af specialpædagogisk støtte på uddannelserne.

  • Olav Hesseldahl, Cand mag. i filosofi og stifter af Ungdomsbureauet, dykker ned i ungdomsdybet og henter eksempler på konkret arbejde med at engagere den danske ungdom.
     
  • Martin Richardt, IT- og ordblindekonsulent og forfatter på VUC Roskilde, vil med udgangspunkt i konkrete cases sætte fokus på, hvordan IT, som fx talegenkendelsesprogrammer, kan være en støtte, men også hvilke begrænsninger IT har som hjælpemiddel. 

 

Konferencerne henvender sig til SPS-vejledere, læsevejledere og undervisere i udskolingen og på ungdomsuddannelserne. Det koster 500 kr. at deltage og konferencerne afholdes her:

 

København den 18. november 2019

Konferencen afholdes fra kl. 8.45 -15.40 på Københavns Professionshøjskole, Campus Carlsberg, Humletorvet 3, 1799 København V, Auditorie W.2.04.

Odense den 28. november 2019

Konferencen afholdes fra kl. 8.45 -15.40 på Tietgen Kompetencecenter, Ejlskovsgade 3, 5000 Odense.