Gå til hovedindhold
Aktuelt

Nota deltog i Lollands Erhvervs- og UddannelsesMesse, LEUM

Der var stor nysgerrighed omkring Notas mange services og muligheder på den store messe, hvor uddannelsesinstitutioner, erhverv og virksomheder fra hele regionen deltog
11. november 2022
Notas stand. 2 personer fortæller, mens en 3. person lytter opmærksomt

Ved Notas stand kunne man blandt andet høre mere om Nota, Notas services og Notas nye app, Nota Bibliotek 2.0

Et fokus ud over Notas kernekompetencer

Det er først og fremmest tilgængelig litteratur til synshandicappede, ordblinde og andre mennesker som ikke kan læse trykt tekst, folk tænker som Notas kernekompetencer.

Men for Notas besøg på LEUM, var tanken, udover at fortælle om Notas mange services, også at få kontakt til Notas brugeres faglige netværk, identificere andre aktører og samtidig præsentere Nota som en attraktiv arbejdsplads i lokalområdet.

Det handler om synlighed blandt vores brugere og deres netværk

Når vi deltager på LEUM, møder vi mange forskellige fagpersoner og aktører, forklarer Lene Harder, bibliotekschef hos Nota.

-Vi møder brugere, som er glade for os, eller fortæller hvor vi kan blive bedre. Samtidig møder vi også potentielle brugere, og så taler vi med andre fagpersoner, institutioner og arbejdsgivere, som gennem deres virke og netværk ofte møder mennesker der kan have glæde af Nota.

Det kan være i forbindelse med undervisning, jobformidling eller modtagelse af jobansøgninger.

-Vi fortæller, at virksomhederne og fagpersonerne altid er velkomne til at henvise til Nota, eller at Nota har en erhvervsservice, hvor vi kan hjælpe virksomheder og ansatte, i forhold til at få tilgængeliggjort arbejdsrelevante tekster, uddyber Lene Harder.

Samarbejde med andre aktører skaber synergi

Den brede faglighed til messen skabte samtidig grobund for potentielt samarbejde på tværs af faglige kompetencer kombineret med vidensdeling.

-Det kan være, at flere af Notas fremtidige projekter, blandt andet vedrørende 3D-print, muligvis også vil kunne hjælpe mennesker med andre diagnoser, uden for Notas brugergruppe.

-Hvis vi samarbejder med andre aktører på dette område, vil Notas bidrag muligvis også give Nota indsigt i, hvordan Nota kan blive endnu bedre til at hjælpe egne brugere, konkluderer Morten Bech Jensen, analytiker fra Nota, der også deltog på messen.

Nota som attraktiv arbejdsplads

Udover at fortælle om Notas services, var deltagelsen i messen også et ønske om at vise Nota frem som arbejdsplads. Derfor var flere af Notas ansatte fra de forskellige afdelinger til stede, for at fortælle om, hvad Nota gør og hvad man kan arbejde med, hos Nota.

-De fra Nota, som var med til messen, var glade for at fortælle om de mange spændende opgaver man kan arbejde med, hos Nota, forklarer Stine Thyssen fra Notas Skole- og Studieservice. 

-Eksempelvis har Nota biblioteksdrift, support, og medarbejderne skal have viden om kompenserende udstyr til ordblinde og synshandicappede.

-Vi udarbejder rapporter og dataanalyser, vi gør litteratur tilgængelig som lyd- og e-bøger og punkt, vi brænder CD’ere som vi sender ud til brugerne, og vi har lige lavet en ny app, Nota Bibliotek 2.0, som vi kunne gøre reklame for, og en masse andet.

-Kort sagt, der sker rigtig meget spændende hos Nota, og det har været spændende at være med til at fortælle om det. Det har været en god messe, og vi glæder os til at komme igen næste år.