Gå til hovedindhold
Aktuelt

Ny koncertudgivelse skal give Notas brugere mere end lydbøger

Kira Skov og Peter Laugesens koncertudgivelse åbner nye kulturelle muligheder for Notas brugere.
14. december 2021

Silas Tingleff og Kira Skov optræder foran publikum til koncerten på Nota.

På en varm solskinsdag den 18. august i år blev der afholdt et anderledes kulturelt arrangement på Nota i Nakskov. Notas medarbejdere oplevede, at der var en særlig stemning blandt de fremmødte, der overværede koncerten med sangerinden Kira Skov og digteren Peter Laugesen. Arrangementet var et helt nyt initiativ til Notas brugere og kom i stand igennem et samarbejde mellem Nota og LollandBibliotekerne.

Koncerten mellem de to kunsterne byggede bro mellem to genrer: digtoplæsning og musik ved at være bygget op omkring Peter Laugesens digte og Kira Skovs musik og sang.  De to genrer blev smukt bundet sammen af guitarist Silas Tinglef. De tre kunstnere skabte en ganske særlig stemning oppe under taget på det gamle rådhus i Nakskov, hvor koncerten fandt sted.

For alle de af Notas brugere, der ikke var så heldige at være til stede denne dag, bliver det nu også muligt at høre koncerten. Den blev nemlig optaget og gjort tilgængelig, så man har mulighed for at høre den, hvor end man er. På farten eller derhjemme.

Fra den 14. december bliver koncerten udsendt til de af Notas brugere, som automatisk får tilsendt lydbøger på cd. Optagelsen er også tilgængelig i Nota Bibliotek og App.

Mere variation end traditionelle lydbøger

Koncerten bliver sandsynligvis ikke den sidste af sin slags.

”Nota håber, at koncerten kan være med til at nå bredere ud til brugerne, og at dette vil kunne give dem andre muligheder end at lytte lydbøger”, udtaler Notas direktør Michael Wright.

Tanken bag koncerten er at skabe nogle nye kulturelle muligheder udover de traditionelle lydbøger samt at skabe variation i Notas bibliotek. Mange af Notas brugere er nemlig også kulturelt interesserede, derfor kan koncertoptagelser, digtoplæsninger, foredrag eller andre arrangementer, der kan optages på lyd blive udgivet på for eksempel podcast til glæde for Notas brugere i fremtiden.

Kira Skov og Peter Laugesens  koncertudgivelse er Notas andet forsøg på at skabe nogle nye kulturelle muligheder i Nota Bibliotek. Tidligere på året udkom Nota med et foredrag af forfatter og radio- og tv-dokumentarist Anna Elisabeth Jessen.