Gå til hovedindhold
Aktuelt

Nu kommer der igen nye lydbøger i Nota Bibliotek

Efter at der er indgået en vederlags- og administrationsaftale mellem Nota og Copydan Tekst & Node, kan Nota på ny lave aftaler med forlag.
1. november 2023
illustration af bunke bøger med hovedtelfon og tablet med små mennesker som løber og kravler rundt på bøgerne.

Nye dugfriske lydbøger på hylderne i Danmarks Nationalbibliotek for mennesker med læsehandicap

Notas brugere kan godt begynde at glæde sig.

Efter en periode med minimal tilvækst af nye lydbøger fra forlagene til Nota Bibliotek, er billedet nu ved at ændre sig.

Der er nemlig indgået en vederlags- og administrationsaftale mellem Nota og Copydan Tekst & Node, som fastsætter rammerne for vederlag til rettighedshaverne.

Derfor er det blevet muligt for Nota igen at indgå aftaler med samarbejdende forlag om indkøb af lydbøger.

Det medfører, at en lang række af længe ventede lydbøger på både børne- unge- og voksenområdet igen begynder at finde vej til Nota Bibliotek til glæde for Nota og Notas brugere.

En glad bibliotekschef

At der kommer nye bøger til biblioteket, glæder også Lene Harder, bibliotekschef hos Nota, meget:

-Det skal ikke være en hemmelighed, at jeg har været utrolig ked af den lange periode, hvor vi ikke har kunnet tilbyde ret mange nye lydbøger til vores mange brugere, lyder det fra Lene Harder.

-Som bibliotek forventes det, at Nota kan tilbyde et bredt, aktuelt og alsidigt udvalg af skøn- og faglitteratur, og perioden uden nye lydbøger har været til stor gene for mange af Notas brugere.

Fuld forståelse for brugernes situation

Perioden, hvor det ikke har været muligt for Nota at lade de nyeste og mest populære lydbøger indgå i bibliotekets samling, har været til stor frustration for både bibliotekschefen, Notas medarbejdere og brugerne.

-Vi oplever, at adgang til den nyeste litteratur betyder rigtig meget for vores brugere. For mange er litteratur en livsnerve og et vigtig indhold i tilværelsen, siger Lene Harder.

Aftaler med forlag falder på plads

Derfor er det en stor glæde, at det nu er muligt for Nota igen at indgå aftaler med forlag, om de lydbøger der kommer i Notas bibliotek.

- Det går rigtig stærkt lige nu. Vi får positive tilbagemeldinger fra forlagene, som er interesserede i at indgå aftale med Nota, og som kan se fordelene i, at deres lydbøger bliver en del af Notas bibliotek til glæde for vores mange ivrige læsere.

-Budskabet er, at vores brugere roligt kan glæde sig til mange flere nye lydbøger. Vi ser fremad, og jeg er rigtig glad for, at vi i Nota nu og fremadrettet kan tilbyde nye og spændende titler, fortæller en glad bibliotekschef, Lene Harder.