Gå til hovedindhold
Aktuelt

Ny portal går i luften: Ordblindhed.dk skal være hele Danmarks ordblindeportal

Portalen Ordblindhed.dk skal gennem tekst og film give fagpersoner og andre borgere et hurtigt overblik over mulighederne for at få den nødvendige støtte til ordblindhed.
23. april 2020
billede af videosekvens fra hjemmesiden ordblindhed.dk Forestiller tegninger af hjælpemidler, som høretelefoner, computere med mere. Ineholdende teksten ordblindhed.dk. og hjælp og viden til ordblinde, pårørende og fagpersoner

Billede af videosekvens fra hjemmesiden ordblindhed.dk.

En ny side om ordblindhed i Danmark

Nota har sammen med Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK), Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering og Socialstyrelsen bidraget til en helt ny side om ordblindhed i Danmark. Siden hedder Ordblindhed.dk og drives af STUK i samarbejde med bl.a. Nota.

”Knap 77% af Notas mere end 179.000 medlemmer er ordblinde. I Nota der vi derfor glade for at se, at portalen ordblindhed.dk går i luften. Vi har været glade for samarbejdet og er meget stolte af resultatet.” Udtaler direktør i Nota, Michael Wright.

En portal til både ordblinde og fagfolk

Ordblindhed.dk giver via tekst og film ordblinde borgere og fagpersoner overblik over forskellige hjælpemuligheder og værktøjer, som for eksempel Ordblindetesten, ordblindeundervisning og andre muligheder for støtte i skolen, på uddannelsen og i job.

Samtidig kan fagfolk læse om, hvordan de bedst rådgiver borgere med ordblindhed, og lærere og vejledere kan få inspiration til at skabe ordblindevenlige læringsmiljøer, for eksempel gennem en række små film, der fortæller om gode erfaringer med forskellige metoder rundt om i landet.   

Nota er klar med materiale

På ordblindhed.dk linkes der til Nota, hvor Nota står klar med mere end 40.000 digitale titler af skøn- og faglitteratur online, viden om ordblindhed, services som Skole- og Studieservice, der producerer undervisningsmateriale til ordblinde elever i grundskolen og muligheden for at undervisere kan indmelde ordblinde elever hos Nota online.

”Vi forventer at ordblindhed.dk vil fungere som en ekstra indgang til Nota, så endnu flere mennesker får glæde af vores mange tilbud, og vi ser frem til at følge udviklingen fremadrettet” tilføjer Michael Wright.

Udviklingen af ordblindhed.dk er sket i et samarbejde mellem Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, Nota (Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder), Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering og Socialstyrelsen.