Gå til hovedindhold
Aktuelt

Højt humør og strålende sol da årets studenter indtog Nota i Nakskov

De røde dannebrogsflag blafrede mod en dybblå sommerhimmel, da Nota Nakskov bød årets glade studenter indenfor, traditionen tro, til et lille glas bobler og en tale fra borgmesteren
24. juni 2021
glade studenter entrerer rådhuset. mennesker smiler og har flag.

Det var et lidt af et tilløbsstykke, både for lokale og for Nota Nakskovs ansatte, der stod klar med flag, da årets studenter først indtog Axeltorv i Nakskov og bagefter det gamle rådhus hvor Nota har til huse.

Dengang Nota flyttede ind i den historiske bygning på Axeltorv, lovede man nemlig, at årets studenter altid ville være velkomne i bygningen. Dette løfte er hermed holdt.

En stolt tradition

’Nota vil gerne støtte op om denne årelange tradition, hvor borgmesteren holder tale for de nye studenter i den gamle byrådssal', forklarer Michael Wright, direktør i Nota.  

’Det var derfor en stor glæde, at vi i dag kunne byde de unge studenter på et glas bobler og lidt godt til ganen, mens Lolland Kommunes borgmester Holger Schou Rasmussen holdt tale for de ca. 100 studenter.’

Direktøren selv opfordrede et par af de festglade unge mennesker, til at tage deres boombox med ind på rådhuset, så musikken kunne flyde frit i gangene.

Lige adgang til litteratur og kultur

’I Nota er vores fornemste opgave, at sikre lige adgang til litteratur, uagtet om det er for mennesker med læsehandicap, ordblindhed eller andet.

Vi har altid været fast besluttet på at være en aktiv del af lokalsamfundet her i Nakskov, men desværre lukkede corona ned for mange af Notas planlagte aktiviteter, kort tid efter at Nota var ankommet til byen.

Man kan sige, at corona på mange måder har været med til at stække vores vinger i Nota, og vi kan forestille os, at de unge må have følt det på samme måde. Men vi skal se fremad, og derfor er det fantastisk at være med til at dele de unges glæde på en dag som i dag.

Vi går mod lysere tider og vi glæder os til at blive en del af lokalmiljøet. Allerede nu ser vi frem til at byde næste års studerende velkomne også.

Hvem ved, det kan jo være, at der er flere af dem, som ender med at blive vores nye kolleger,’ konstaterer direktør Michael Wright.