Gå til hovedindhold
Aktuelt

Uge 40 er international ordblindeuge – bliv klogere på ordblindhed

Uge 40 er international ordblindeuge, og den tager Nota naturligvis også del i. I løbet af uge 40 kan du finde Nota ved flere arrangementer, der sætter fokus på ordblindhed.
12. september 2023
Blandede brikker med bogstaver på spilleplade

Mandag den 2. oktober

En verden af ord - ordblindemesse i Esbjerg

På ordblindemessen kan du besøge stande, deltage i workshops, paneldebat og foredrag. Messen er for ordblinde børn, unge, voksne og forældre og lærere til ordblinde.
Messen arrangeres af SOSU Esbjerg, Rybners, AOF, UC Syd og Esbjerg Kommune.

Sted: UC Syd, hovedindgangen Degnevej 16, 6705 Esbjerg

Tid: 14:30 - 17:30

Det er gratis at deltage, og du behøver ikke at tilmelde dig. 

Onsdag den 4. oktober

Ordblindemarkedsdag på Hillerød Bibliotek

Mød de forskellige aktører i kommunen, som arbejder med ordblinde og få en god snak.

Hvilket system aktiveres, når du selv eller dit barn bliver konstateret ordblind? Hvor kan du finde hjælp inden for uddannelsessystemet som ordblind? Hvilke muligheder for støtte er der, når du starter i et job som ordblind?

Der træder et omfattende system i kraft bag kulisserne i kommunerne, men det er ikke altid lige nemt at gennemskue hverken for den ordblinde selv eller for deres familie og venner.

Derfor vil vi gerne invitere til vores første ordblindemarkedsdag på Hillerød Bibliotek. Vi glæder os til at byde indenfor!

Sted: Hillerød Bibliotek, Christiansgade 1, 3400 Hillerød

Tid: 16:00 - 19:00

Arrangementet er for alle, og det er gratis at deltage.

Temaaften om ordblindhed på Holstebro Bibliotek

I anledning af den internationale ordblindeuge i uge 40 samler vi igen en række eksperter og deler ud af inspiration og ny viden om ordblindhed hos unge og voksne, samt ordblindhedens betydning for uddannelse, job og dagligdagen med familie og venner.

Sted: Holstebro Bibliotek, Kirkestræde 13, 7500 Holstebro

Tid: 16:30 - 20.15

Arrangementet er for alle. Du kan hente gratis billetter eller tilmelde dig på tlf. nr. 9611 6800 til Holstebro Bibliotek.

Torsdag den 5. oktober

SPS-konferencen på Nyborg Strand

På SPS-konferencen i år bliver vi over 250 fagpersoner og eksperter, der arbejder med specialpædagogisk støtte. I år åbner vi op for, at alle med interesse kan deltage!

Programmet består af faglige oplæg, workshops og videndeling med SPS-fagpersoner, unge erfaringseksperter, ledere og andre aktører, der arbejder med SPS. Der vil være mulighed for at deltage i to ud af otte workshops - rul ned for at læse mere om dem.

Nota deltager med en stand.

Målgruppe: fagpersoner

Sted: Nyborg Strand, Østerøvej 2, 5800 Nyborg

Tid: 9 - 16

Pris for ikke-medlemmer: 2.950 kr. ekskl. moms. Medlemmer af SPS-netværket får reduceret pris - se arrangementets hjemmeside.

Tilmeldingsfrist: den 22. september.

Ordblindedagen på Biblioteket Sønderborg

Uge 40 er International Ordblindeuge. Det markerer vi med en temadag, hvor vi får besøg af Mikkel Rugholm med foredraget ”JEG ER IKKE BLINDORD!” Foredraget er for alle – for alle fortjener at opleve deres ordblindhed som en styrke.

Og for de seje undervisere og forældre, der til dagligt ønsker at hjælpe ordblinde børn og unge. Afholdes i samarbejde med Sønderborg Kommunes sprog- og læsekonsulent Hanne Nogel.

Sted: Biblioteket Sønderborg (salen), Nørre Havnegade 15, 6400 Sønderborg

Tid: 16 - 18

Målgruppe: større børn, unge, voksne, forældre og undervisere

Arrangementet er gratis, men du skal tilmelde dig. 

Torsdag den 12. oktober (uge 41)

AARHUSBIBLIOTEKERNE: Voksne ordblinde

Vi sætter atter fokus på, hvordan det er at være voksen og ordblind.

Hvordan klarer man sit job, hvilke hjælpemidler kan man få - og hvilke strategier bruger man egentlig for at klare sin dag.

Du kan møde et stærkt panel af voksne ordblinde, der fortæller om deres vej i livet - og deres erfaringer med at være i arbejde. 

Der vil også være fagfolk repræsenteret, og Allan Madsen fra Ordlab giver indblik i, hvilke it-værktøjer der findes, og hvordan man nemt bruger dem.

I kan stille spørgsmål til panelet undervejs - og der er mulighed for at tage en snak med fagpersonerne efterfølgende.

Der indgår forplejning.

Det er gratis at deltage - men kræver billet.

Sted: Dokk1,  Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus - Lille Sal

Tid: 17 - 19:30

Meget mere uge 40

Du kan finde flere uge 40-arrangementer på Ordblindeforeningens hjemmeside.

Nationalt Videncenter for Ordblindhed og andre Læsevanskeligheder (NVOL) har samlet en oversigt over forskellige typer arrangementer for børn, unge og voksne med ordblindhed. Klik på kortet og find det, der passer dig.