Anbefaling

I gode hænder

Af Christian Mørk
Forside fra bogen I gode hænder
En ung astmatisk dreng, søn af en kendt politiker, både helbredes og forledes, da han kommer i hænderne på en healer med en skummel fortid. Agnes var ung under krigen og de gode hænder har gjort andet end at forløse myoser.

Vi er tilbage i 80’erne og Gustav nærmer sig sin studentereksamen, da hans mor sender ham til endnu en alternativ behandler for at kurere hans astma. Modvilligt gør Gustav som mor siger, men denne gang sker der noget. Den gamle Agnes’ hænder forløser hans vejrtrækning og de to kommer på bølgelængde.

Noget for noget

Den rå gamle dame i den uhumske lejlighed er fuld af historier fra de varme lande, som hun selv kalder sine fordrejede versioner af fortiden. Samtidig forstår hun Gustavs dystre tanker om hævn over sine sadistiske fodboldkammerater. Og hun kender også løsningen. Det viser sig, at Agnes’ hænder kan andet end at heale.

Mens Gustav bliver helbredt, afdækker han hendes livsløgn og samtidig bliver han en brik i hendes manipulerende spil. Der er nemlig stadig meget på spil her kun 40 år efter krigens afslutning, hvor flere fra dengang lever og husker endnu.

Hverdagsliv og spænding

Bogens synsvinkel veksler mellem Gustav og Agnes og mere objektive glimt fra Agnes’ fortid, hvor vi hører, hvad virkelig gik for sig dengang under krigen og i tiden efter.

Hele spillet om løgn og sandhed og Agnes’ bizarre personlighed er i sig selv pirrende og tilfører spænding. Det samme gør unge Gustavs kontante forsøg på at løse sine problemer.

Samtidig handler bogen om venskab, mobning, vold, etik, familie og endda danmarkshistorie.

Nøgleroman med selvbiografisk islæt

I gode hænder bragte Christian Mørk på avisernes forsider. Historien er i grove træk hans egen og den gamle heks på Gammel Kongevej, som healede ham, var en ægte krigsforbryder. Med forfatterens slægtskab med Susse Wold og Erik Mørk lægger denne nøgleroman yderligere lag til historien.

I gode hænder er forholdsvis kort, på lyd varer den lidt over seks timer. Fra første minut går det rask derudaf og jeg kunne sagtens have tålt et par timer endnu.

13. februar 2019

Læs bogen