Akutbogen - for læger og sygeplejersker

Redaktion: 
Niels Kristian Villumsen, Anette Jakobsen og Christian Skjærbæk
Note: 
Indhold: Julie Mackenhauer: Den akutte patientpopulation. Christian Skjærbæk: Akutlægens rolle. Perspektiver på akutsygepleje / Annette Jakobsen og Niels K. Villumsen. Jørn Munkhof Møller: Modtagelse af den akutte patient : ABCDE-tilgangen. Karoline Skov Dalgaard: Triage. Christian Mohr Nielsen: Symptomer fra luftvejene : øvre luftveje - A (airway). Pernille Sarto: Symptomer fra luftvejene : nedre luftveje - B (breathing). ABCDE-symptomer fra kredsløbet ; Elektrokardiografi / Jeong Shim og Bo Løfgren. Hjerte-lunge-redning / Rasmus Aagaard og Bo Løfgren. Akut endokrinologi / Elisabeth R. Mathiesen og Ulla Feldt-Rasmussen. Susanne Bach Lausten: Gastrointestinale symptomer. Påvirket bevidsthed / Sanne Fisker og Annette Jakobsen. Akut psykiatri / Signe Dolmer og Eva Byakika. Flemming Hansen: Symptomer fra bevægeapparatet. Infektiøse tilstande / Hanne Arildsen og Suzanne Lunding. Modtagelse af traumepatienter / Margrethe Lomholt og Jacob Steinmetz. Jørgen Bendix: Akut blødning. Benedict Kjærgaard: Accidentel hypotermi. Dorthe Sørensen: Noninvasiv ventilationsbehandling i akutafdelinger. Brug af fokuseret ultralyd til den akutte patient / Lars Knudsen et al. Ib Leunbach: Akut radiologi. Cathrine Hauerslev Foss: Den geriatriske patient. Hanne Vebert Olesen: Det akutte barn. Akutte smerter / Lone Nikolajsen og Kristian Dahl Friesgaard. Den etniske minoritetspatient / Mette Breinholdt og Anders K. Kristensen. Mona Mikkelsen: Ernæring til den akutte patient. Christina Schacht-Magnussen: Relationsarbejde i akutmodtagelsen. Pårørende på akutafdelingen: Annette Jakobsen og Margrethe Lomholt. Ole Mølgaard: Organisation og ledelse af fælles akutmodtagelser. Patientflow / Anders Møllekær og Jacob Kjær Eskildsen. Helle Hedegaard Hein: Personaleledelse i akutafdelinger. Mikkel Brabrand: Forskning i akutafdelingen. Niels Kristian Villumsen: Uddannelse i akutsygepleje. Mats Lindberg: Lægelig videreuddannelse i akutafdelingen. Charlotte Paltved: Interprofessionel teamkommunikation og teamsamarbejde. Erika Frischknecht Christensen: Præhospital indsats. Ninna Thomsen: Samarbejde med det nære sundhedsvæsen. Konflikthåndtering og voldsforebyggelse på akutafdelingen / Pia Wismer Kielberg og Gitte Geisnæs Hansen. Jørn Therkildsen Guldhammer: Sygehusberedskab. Kent Kristensen: Sundhedspersoners ansvar i akutmodtagelsen

Akutbogen - for læger og sygeplejersker
Grundigt bearbejdet

Bognummer: 
637278
Nota udgivelsesår: 
2017
Udgave: 
Munksgaard, 2017
ISBN: 
9788717043978
Illustrator: 
Birgitte Lerche
Vis færre udgaver Vis flere udgaver

Hjælp til formater

Lydbogsformater

MP3

MP3 er et standard lydformat uden tekst, der kan downloades og afspilles på en MP3-afspiller, computer, smartphone og tablet.

Daisy

Daisy er et lydbogsformat med tekst, der via en daisyafspiller, gør dig i stand til at læse og lytte til en bog samtidig. Dog er ikke alle Notas bøger med tekst.

CD

En lydbog på CD bliver sendt direkte hjem til dig og kan afspilles på en daisyafspiller.

Læs mere om lydbogsformater

E-bogsformater

PDF-fil

En PDF udgave af en e-bog er en digital indscanning af bogen, der kan downloades og åbnes på både computer, smartphone og tablet.

Indscannet e-bog

En indscannet e-bog er ligesom PDF-filformatet en digital indscanning af bogen. Den kan være i enten en let eller grundigt bearbejdet udgave. En indscannet e-bog fås oftest i både Word og PDF-format.

Standard e-bog

En standard e-bog er en bearbejdet bog, der kan downloades i forskellige filformater (html, docx og rtf) til computer, smartphone eller tablet.

E-bog for synshandicappede

En e-bog for synshandicappede er en bearbejdet udgave af en bog, der giver særlige navigationsmuligheder for synshandicappede. Denne type format kan downloades som en word-fil (doc) på en computer.

Læs mere om E-bogsformater

Punktbogsformater

Almindelig punktbog

En almindelig punktbog er en trykt bog, der er skrevet med punktskrift (Braille), og som bliver sendt direkte hjem til dig.

Digital Braille

Digital Braille-formatet er en digital punktskriftsfil, som kan downloades og åbnes på en digital punktbogslæser, fx en Pronto.

Læs mere om Punktbogsformater