Videnskabsteori i statskundskab, sociologi og forvaltning

Samfundsvidenskabernes videnskabsteori præsenteres fra to perspektiver. For det første de vigtigste videnskabsteoretiske traditioner og positioner: positivisme, kritisk rationalisme, hermeneutik, fænomenologi, kritisk teori, socialkonstruktivisme, strukturalisme og poststrukturalisme. For det andet en række temaer i det samfundsvidenskabelige arbejde: rationalitet, forklaring, værdier, metodologisk perspektiv, sandhed og relativisme
Note: 
Indhold: Hypotesetest i samfundsvidenskab (Hypotesetest / af Lotte Bøgh Andersen og Merete Watt Boolsen). Videnskabteoretiske tilgange (Positivisme / Merete Watt Boolsen og Michael Hviid Jacobsen. Kristian Vengsgaard: Kritisk rationalisme. Finn Collin: Videnskabsparadigme, normalvidenskab og videnskabsrevolutioner ; Socialkonstruktivisme. Anders Berg-Sørensen: Hermeneutik og fænomenologi. Asger Sørensen: Kritisk teori. Ole Wæver: Strukturalisme og poststrukturalisme). Videnskabsteoretiske temaer (Kasper Lippert-Rasmussen: Forklaringstyper ; Sandhed og relativisme. Michael Hviid Jacobsen: Metodologiske perspektiver. Søren Flinch Midtgaard: Værdier i videnskaben)

Bemærk, Nota har flere udgaver denne e-bog. De vises alle nedenfor.

Videnskabsteori i statskundskab, sociologi og forvaltning
Indscannet e-bog, ikke bearbejdet

Bognummer: 
616394
Nota udgivelsesår: 
2013
Udgave: 
Hans Reitzel, 2010
ISBN: 
9788741253565

Videnskabsteori i statskundskab, sociologi og forvaltning (Uddrag)
Grundigt bearbejdet (Uddrag)

Bognummer: 
616395
Uddrag: 
Kapitel 12: Michael Hviid-Jacobsen: Metodologiske perspektiver
Nota udgivelsesår: 
2013
Udgave: 
Hans Reitzel, 2010
ISBN: 
9788741253565
Vis færre udgaver Vis flere udgaver

Hjælp til formater

Lydbogsformater

MP3

MP3 er et standard lydformat uden tekst, der kan downloades og afspilles på en MP3-afspiller, computer, smartphone og tablet.

Daisy

Daisy er et lydbogsformat med tekst, der via en daisyafspiller, gør dig i stand til at læse og lytte til en bog samtidig. Dog er ikke alle Notas bøger med tekst.

CD

En lydbog på CD bliver sendt direkte hjem til dig og kan afspilles på en daisyafspiller.

Læs mere om lydbogsformater

E-bogsformater

PDF-fil

En PDF udgave af en e-bog er en digital indscanning af bogen, der kan downloades og åbnes på både computer, smartphone og tablet.

Indscannet e-bog

En indscannet e-bog er ligesom PDF-filformatet en digital indscanning af bogen. Den kan være i enten en let eller grundigt bearbejdet udgave. En indscannet e-bog fås oftest i både Word og PDF-format.

Standard e-bog

En standard e-bog er en bearbejdet bog, der kan downloades i forskellige filformater (html, docx og rtf) til computer, smartphone eller tablet.

E-bog for synshandicappede

En e-bog for synshandicappede er en bearbejdet udgave af en bog, der giver særlige navigationsmuligheder for synshandicappede. Denne type format kan downloades som en word-fil (doc) på en computer.

Læs mere om E-bogsformater

Punktbogsformater

Almindelig punktbog

En almindelig punktbog er en trykt bog, der er skrevet med punktskrift (Braille), og som bliver sendt direkte hjem til dig.

Digital Braille

Digital Braille-formatet er en digital punktskriftsfil, som kan downloades og åbnes på en digital punktbogslæser, fx en Pronto.

Læs mere om Punktbogsformater