Forfatterportræt

Maria Helleberg

Maria Helleberg
Spændende romaner om dramatiske historiske begivenheder og farverige skikkelser.

Maria Helleberg er en flittig forfatter og har siden sin debut udgivet mere end 80 værker. Hun har skrevet både børnebøger, fagbøger og skuespil, men det er de historiske romaner, som er hendes varemærke.

Faktisk er hun så kendt for dem, at hun også bliver kaldt den historiske romans dronning. Hun debuterede i 1986 med Seersken. Det er en historisk roman fra det klassiske Grækenland, baseret på Homers Iliaden.

Helleberg er også en populær foredragsholder om alt fra Dronning Margrete den 1. til historiske film, og deres betydning for vores opfattelse af historien.

Kvinder og kongelige

Maria Helleberg har siden sin debut vundet et stort publikum med sine spændende romaner om nogle af historiens dramatiske begivenheder og farverige skikkelser. Oftest med fokus på kvinderne.

For eksempel handler romanen Kongens kvinder om Kirsten Munk, Ellen Marsvin og Vibeke Kruse. De var alle tre kvinder, som havde stor betydning for Christian den 4. Helleberg har også skildret Christian den 4.’s datter Leonora Christine i bogen af samme navn.

Ud over de kongelige kvinder har Maria Helleberg især skrevet om personer og begivenheder fra den periode, som vi bedst kender som Guldalderen. For eksempel i bogen Thomasines frihed, hvor Helleberg skildrer en af de første danske kvindelige forfattere, Thomasine Gyllembourgs, liv.

Maria Hellebergs egen slægtshistorie

I 2016 valgte Maria Helleberg at vende blikket mod sin egen slægtshistorie. I romanen Kvinderne fra Thy beskriver Helleberg sin oldemors og mormors historie.

Det er et helt anderledes barskt og fattigt miljø på landet omkring år 1900. Vi er langt væk fra de bonede gulve, men bogens skæbner er lige så farverige og interessante, som de kongeliges.

Maria Hellebergs begejstring for litteratur, stærke kvinder og historie skinner igennem i hendes bøger. Her er et udvalg af hendes bøger og en opfordring til at læse og blive revet med!

22. november 2017

Bøger af samme forfatter

Sider